SSD-t veszek, akkor a biosban át kell állítani valamit? Ha telepítem a Windowst akkor csatlakoztassam le a 2db HDD-t?
Az egyik HDD-n rendszer van, de azt is adattárolásra akarom használni.
Ezt rendelem meg ma:
ADATA Ultimate SU800 SSD
Mindenki másra esküszik, én ezt szoktam csinálni, javasolni:
BIOS/UEFI beállításokban érdemes átnézni a fontosabb dolgokat, csak hogy biztosan jól legyen beállítva minden. A legfontosabb, hogy a SATA portok AHCI módban működjenek, vagy ha RAID-et tervezel, akkor abban. Aztán az újabb gépeknél érdemes ellenőrizni azt is, hogy a boot mode UEFI-re legyen állítva, hacsak nincs szükséged bármi miatt a Legacy-ra (átlag felhasználóként nem lesz rá szükséged).
Ha ezek rendben vannak, érdemes lehet a telepítés idejére lehúzni a 2 HDD-t, ezzel megelőzve, hogy véletlen rossz partíció(ka)t törölj, és hogy a Windows bármit is ezekre helyezzen, esetleg ezek egyikét jelölje meg, mint C meghajtót... Majd ha már elindult a rendszer, ismét lehet őket csatlakoztatni.
Nekem ez vált be leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!