Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD-t veszek, akkor a biosban...

SSD-t veszek, akkor a biosban át kell állítani valamit? Ha telepítem a Windowst akkor csatlakoztassam le a 2db HDD-t?

Figyelt kérdés

Az egyik HDD-n rendszer van, de azt is adattárolásra akarom használni.

Ezt rendelem meg ma:

ADATA Ultimate SU800 SSD

2018. jan. 24. 18:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Mindenki másra esküszik, én ezt szoktam csinálni, javasolni:

BIOS/UEFI beállításokban érdemes átnézni a fontosabb dolgokat, csak hogy biztosan jól legyen beállítva minden. A legfontosabb, hogy a SATA portok AHCI módban működjenek, vagy ha RAID-et tervezel, akkor abban. Aztán az újabb gépeknél érdemes ellenőrizni azt is, hogy a boot mode UEFI-re legyen állítva, hacsak nincs szükséged bármi miatt a Legacy-ra (átlag felhasználóként nem lesz rá szükséged).

Ha ezek rendben vannak, érdemes lehet a telepítés idejére lehúzni a 2 HDD-t, ezzel megelőzve, hogy véletlen rossz partíció(ka)t törölj, és hogy a Windows bármit is ezekre helyezzen, esetleg ezek egyikét jelölje meg, mint C meghajtót... Majd ha már elindult a rendszer, ismét lehet őket csatlakoztatni.

Nekem ez vált be leginkább.

2018. jan. 24. 20:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. jan. 28. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!