Excelben hogyan kellene?
Maximum keresés egy adott feltétel alapján majd kitallózni az ehhez tartozó nevet?
A oszlop:nevek
B:számok
C: szűrés alapja
Azt tudom (vagyis inkább gondolom), hogy index/fkeres, hol van,max és HA fgv kell hozzá és fontos hogy a max kívül legyen a Ha-n ne belül, de valahogy sehogy se sikerül feléptenem a fgv-t, tudnátok segyteni? nekem eddig így néz ki =HA(C:C=C1;INDEX($A$1:$A$100;HOL.VAN(MAX($B$1:$B$100);$B$1:$B$100;0))) de itt az a baj hogy mivel a HA a max-on kívül van mindig ugyanazt az embert adja ki, azonban úgy, hogy belül legyen nem tudom megcsinálni
Idén érettségizek infoból és most fejeztük be az excelezést, szóval talán tudok segíteni.:)
Először használd a max függvényt, utána a holvan függvényt és aztán az index függvény kell.
Látatlanban nehezebb megmondani, de szerintem a te feladatodhoz nem kell ha függvény. Ha gondolod nyugodtan írhatsz privátban, és ott elmagyarázhatod mit kell csinálnod, szívesen segítek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!