Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kell laptopban HDD-ről...

Hogyan kell laptopban HDD-ről SSD-re váltani klónozással?

Figyelt kérdés

van a laptopban hdd, van az új ssd SATA,

Van usb 2.0 külső HDD rack.

win 10 van a laptopban a hdd-n.

Clean install helyett kellene klónozni.

2018. jan. 25. 12:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

régi 320GB

új SSD 240GB

kb 70GB foglalt. Rá fog férni.

Ezt a [link]

kipróbálom ami a videóban volt.

A windows 10 módszer első olvasásra bonyolultnak tűnik, lehet nem az.

A macrium egyszerűbbnek.

2018. jan. 26. 12:57
 12/21 AntZ ***** válasza:
Northon ghost-ot használtam sokáig, de nem volt 100%-os a visszaállítás után. Szóval nem mindig volt ugyan olyan az xp, mint ahogy elmentettem. Itt találtam a macrium-ról leírást, azóta ezt használom. Ez 100%-os. Én úgy költöztettem 60 gb-os ssd-re az akkori windows hetemet, hogy előtte leméreteztem 50 gb-re a lemezkezelőben. Amikor kész volt, akkor pedig a partíció kiterjesztése, és kész. :)
2018. jan. 26. 22:41
 13/21 AntZ ***** válasza:

*itt találtam:

[link]

2018. jan. 26. 22:41
 14/21 A kérdező kommentje:

A Windows 10 lemezkezelőjével 10 mp alatt helyre rakta ezt a partíció gondot, elég volt letörölni őket és a C: kiterjesztésével rögtön egybevonta logikai egységgé őket vagy mivé :)

Már csak egy gond van, hogy eddig többször eljátszotta, de nem mindig, hogy beboot után lefagy a start menü, nem jön elő, sem a bal alsó win zászlóra kattintva, sem a WIN gombbal a billentyűzeten, de egy reboot után meg jó.

Nem tudom, hogy valamelyik programmal akadt-e össze a klónozás után, leszedtem mindegyiket, vagy a klónozás nem volt jó.

Lehet hogy a vadi új SSD rossz?

[link]

Mitől lehet az, hogy a tálca nem reagál, a start menü nem reagál?

Win 10 home

2018. jan. 27. 14:49
 15/21 AntZ ***** válasza:

Csökkentett módban, rendszergazdai parancssorba, másold be az alábbi parancsokat egyenként, futtasd, várd meg ameddig a vizsgálat eléri a 100%-ot:

sfc /scannow

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Ezek sokáig fognak futni. Az utolsó folyamat végén indítsd újra a gépet. Minden egyes hibajavító parancsnak hiba nélkül le kell futnia, vagy ha talál valami hibát, akkor azt megjavítja. Ha hibaüzenettel leáll valamelyik, akkor ott csak az újratelepítés fog segíteni.

2018. jan. 27. 18:37
 16/21 A kérdező kommentje:

azt elfelejtettem írni hogy kiadtam az sfc /scannow-t igaz nem futtattam végig mert 25%-ot is lassan csinált meg.

de lefuttatom majd megint.

2018. jan. 27. 19:00
 17/21 P.O.C. ***** válasza:
Pont ezért az én vallásom inkább, a tiszta telepítés. Lehet hogy időigényesebb, de számos bug lehetőségét kizárja. ;)
2018. jan. 27. 19:14
 18/21 AntZ ***** válasza:
#17-nek igaza van, de néha sikerülhet a klónozás. Nekem sikerült, neked sajnos nem. :/
2018. jan. 27. 20:22
 19/21 A kérdező kommentje:

mindegyik hiba nélküli volt.

a tálca fagyás is eltűnt.

2018. jan. 28. 21:21
 20/21 AntZ ***** válasza:
Akkor örülsz. :)
2018. jan. 28. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!