Hogyan kell laptopban HDD-ről SSD-re váltani klónozással?
van a laptopban hdd, van az új ssd SATA,
Van usb 2.0 külső HDD rack.
win 10 van a laptopban a hdd-n.
Clean install helyett kellene klónozni.
régi 320GB
új SSD 240GB
kb 70GB foglalt. Rá fog férni.
Ezt a [link]
kipróbálom ami a videóban volt.
A windows 10 módszer első olvasásra bonyolultnak tűnik, lehet nem az.
A macrium egyszerűbbnek.
A Windows 10 lemezkezelőjével 10 mp alatt helyre rakta ezt a partíció gondot, elég volt letörölni őket és a C: kiterjesztésével rögtön egybevonta logikai egységgé őket vagy mivé :)
Már csak egy gond van, hogy eddig többször eljátszotta, de nem mindig, hogy beboot után lefagy a start menü, nem jön elő, sem a bal alsó win zászlóra kattintva, sem a WIN gombbal a billentyűzeten, de egy reboot után meg jó.
Nem tudom, hogy valamelyik programmal akadt-e össze a klónozás után, leszedtem mindegyiket, vagy a klónozás nem volt jó.
Lehet hogy a vadi új SSD rossz?
Mitől lehet az, hogy a tálca nem reagál, a start menü nem reagál?
Win 10 home
Csökkentett módban, rendszergazdai parancssorba, másold be az alábbi parancsokat egyenként, futtasd, várd meg ameddig a vizsgálat eléri a 100%-ot:
sfc /scannow
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Ezek sokáig fognak futni. Az utolsó folyamat végén indítsd újra a gépet. Minden egyes hibajavító parancsnak hiba nélkül le kell futnia, vagy ha talál valami hibát, akkor azt megjavítja. Ha hibaüzenettel leáll valamelyik, akkor ott csak az újratelepítés fog segíteni.
azt elfelejtettem írni hogy kiadtam az sfc /scannow-t igaz nem futtattam végig mert 25%-ot is lassan csinált meg.
de lefuttatom majd megint.
mindegyik hiba nélküli volt.
a tálca fagyás is eltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!