Hogyan kell laptopban HDD-ről SSD-re váltani klónozással?
van a laptopban hdd, van az új ssd SATA,
Van usb 2.0 külső HDD rack.
win 10 van a laptopban a hdd-n.
Clean install helyett kellene klónozni.
GPARTED mióta klónozza a Windows 10-es HDD-t bitről bitre az SSD-re?
Ez egy partíciónáló program.
samsung ssd-hez adott szoftver használható nem samsung SSD-vel?
Nem tudom most kipróbálni.
A Norton Ghost -t ezer éve nem fejlesztik, nem hiszem hogy alkalmas lenne SSD -re. Ott ilyen apróságokra is figyelni kell, ami a mai klónozó szoftvereknek természetes, mint pl a partíció eltolás.
A Samsung által adott szoftver is jó, de ott van még az Acronis True Image, EaseUS Todo Backup, CloneZilla, stb..
Benne van a Windowsban már egy jóideje.
Belemész a vezérlőpultba és ott lesz egy olyan, hogy Mentés és visszaállítás. Klikk rá, aztán a kövi ablakban lesz egy olyan a bal oldali oszlopban, hogy Rendszerkép létrehozása. Fontos, hogy akkor a külső HDD-re (vagy a laptopban lévő HDD-re, amit aztán később beraksz a külső HDD rack-be).
Visszaállításhoz el kell indítani a Windows telepítő DVD-t és ott a speciális beállításokban lesz valahol, hogy visszaállítás rendszerképből.
Ha minden megvan és az SSD-n van a Windows, akkor még nemárt belemenni a Lemezkezelőbe (jobb klikk a Start gombon) és megnézni, hogy akkora-e a partíció, mint a fizikai lemez mérete. Ha kissebb, akkor jobb klikk, aztán Kötet kiterjesztése (vagy valami ilyesmi).
Azzal azért számolj, hogy ha kissebb az SSD, mint a HDD volt, akkor nem biztos, hogy rá tudod paszírozni a lementett rendszerképet.
A Samsung Data Migration tool sajnos nem hajlandó más gyártó lemezét felismerni.
Easus vagy melyiket használtam, de a 240GB-os lemezt sajnos fogta és szétpartícionálta úgy, hogy kettéosztotta 122GB-ra és a többit felosztotta kb. 50GB HDD recovery partícióra, amit én nem akartam.
Újra kell csinálnom mert valami nem lett jó amúgy sem.
Hogyan csináljam, hogy NE LEGYEN | HDD RECOVERY partíció, hanem csak a boot partíció, meg még egy, és a fő partíció legyen?
Hol tudom azt beállítani, hogy ne bontsa szét és felezze meg a teljes lemezt, csak azokat vegye le ami fontos, 800MB boot stb.
Le fogom formázni a egészet és próbálom előről kezdeni.
Még nem olvastam el a windows-os hsz-t, meg a YT-ost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!