Miért indul magától újra a gépem?
Már hetek óta ezt csinálja. Egyszer csak fogja magát, és újraindul. Fogalmam sincs mi lehet az oka.. Először mindig netezés közben jelentkezett a probléma, de legutóbb már játék közben is újraindult. Arra gyanakodtam hogy valamelyik hardwer túl van terhelve esetleg, de szoktam ellenőrizgetni, és a proci, a memória, a GPU, a lemez, mind normálisan működnek, nem futnak teljes kapacitáson. A tápra gyanakszom, de azt honnan tudom ellenőrizni hogy hibás-e vagy sem? Gyakran tisztítom, pasztázom az összes hardwert a gépemben.
Esetleg lehet szoftveres probléma, de a vírusirtó nem jelez semmit. Gondolkodtam hogy újratelepítem a gépet, de most jelenleg nem tudom nélkülözni, ugyanis rengeteget kell dolgoznom, és baromi sok programot használok, ráadásul csak egy partícióm van. Nincs valami program erre, ami esetleg kiszűri a hibás hardwert? Vagy valami tipp hogy mi lehet a probléma. Nem csinálja gyakran, általában 1-2x egy nap, de rohadt idegesítő.
Előre is köszi a segítséget!
Hibás tápegység, hibás memória, hibás kábel, hibás alaplap. Tápot nem igazán tudod ellenőrizni. Tudod ugyan figyelni, hogy milyen feszültségeket ad le, akár terhelés alatt is (pl AIDA, HWInfo, egyéb rendszermonitorozó programok). Esetleg látsz néhány esést valamelyik adatban, az előfordulhat, akkor kb biztosan rossz. De lehet, hogy csak olyan kihagyása van, amit a program le sem tud monitorozni, még azelőtt lehal a rendszer.
Memóriát lehet tesztelni, W10 telepítőben ha jól emlékszem van memtest, ha abban nincs, akkor pl: [link]
Hibás kábelt leginkább cserével lehet kizárni (pl hibás SATA kábel okozott már galibát). Hibás alaplapot nem igazán tudod tesztelni.
És még lehet hibás program és/vagy driver. Ezt akár vírus is okozhatja (belerondít valamelyik driverbe pl). Eseménynaplóban nincs valami bejegyzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!