Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért kapcsol be magától a...

Miért kapcsol be magától a gépem?!

Figyelt kérdés
Újszerű gép, tavaly lett építve. A 2. újratelepítés után kezdte el ez hogy hajnali 1 fél 2 fele magától bekapcsolt. Szerencsémre egyszer el tudtam kapni egy ilyen bekapcsolást. De viszont nem csinált semmit. A napokban újból újra lett rakva, és 2 nap elteltével újra jelentkeznek a problémák. Próbáltam azt hogy kihúzom az internet kábelt mivel azt mondta az egyik számítástechnikai pali hogy az internetről kap egy jelet. Nem így lett. Ezt az egészet úgy tudom kiküszöbölni hogy lekapcsolom a tápegységét. De úgy elméletileg meg merül az alaplapban az elem. Akárkinek van valami tapasztalata, vagy ötlete írja le bátran! A válaszokat előre is köszönöm!

2017. okt. 11. 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:

lehetséges bekapcsolási okok:

- hálózat felől "magic packet"

- BIOS-ban beállított időzítés

- eszköz (billentyű/egér/stb) általi ébresztés

utóbbi is BIOSból állítható, a jobbakban még azt is lehet állítani (jumperrel), hogy a normál vagy a készenléti 5V-ról menjenek. Normál módban értelemszerűen nincs mi ébresszen.

Ezzel együtt futottam már össze ilyen géppel én is és nem jöttem rá, mitől indul be.

2017. okt. 11. 13:41
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Akinek van még esetleg ötlete írjon bátran! :)
2017. okt. 11. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!