Miért jó a Netflix?
Sziasztok.
Az érdekelne,hogy miért éri meg nekem elő fizetnem az okos TV-mre netflixet, akkor amikor teljesen ingyen le tudom ugyan azokat a filmeket tölteni?(vagy még többet,magyar szinkronnal)
Ebből ki indulva a Spotifly-t sem értem.Mindenki odáig van vele, holott fizetni kell érte,szívja a netemet és nekem például nem is tetszik.
Mielőtt jönne valaki azzal,hogy fillérba.szó lennék, nem nem vagyok az.
Csak nem értem,hogy a Netflix mi pluszt tud adni az életemhez,ha egyszer teljesen ingyen le is tölthetem ugyan azt a filmet.(Mielőtt jönne valaki azzal,hogy a letöltéssel károsítom a film készítőit, igen tisztában vagyok vele)
Szóval lényegében:Mi pluszt tud nekem adni a Netflix,amiért nekem megéri rá előfizetnem?

Ilyen alapon bármiről meg lehetne kérdezni, hogy minek megvenni, ha el is lehet lopni.
Pl. minek moziba járni, minek zenei CD-t venni, Windows-t papírdobozban, stb.
Attól, hogy valaminek feketepiaca is van, még nem fogja lehúzni a redőnyt a cég. Akkor meg is halna a gazdaság.
Ha neked nem nyújt semmi pluszt, akkor nem kell megvenni. Szerencsére ebben még szabadon dönthetünk.

Neked értelemszerűen semmit nem ad, és nem is fog. Ahol van rá fizetőképes kereslet ott örül az ember hogy sok tartalmat kevés pénzért elérhet jó minőségben, korlátlanul.
Ahol nincs rá pénz és erős az illegális alternatívák hatása, ott nem fogják az értelmét keresni. Nem véletlen hogy egész közép-kelet EU-ban alig tudott terjeszkedni a cég, mert az embereknek egyrészt nincs pénze előfizetni, másrészt a torrent hatása túl erős. Ha nem tudnál ingyen letölteni, akkor meg a Netflix lenne az isten, hogy mennyi jó dolgot elérsz általa.

Minek teszel fel kérdéseket, ha utána is pont ugyanolyan hülye maradsz, mint amilyen előtte voltál?
Szerinted azok akik olyan jó fejek hogy feltöltik a filmeket, azok nem netflix előfizetők? Gondolod hogy a filmek csak úg felkúsznak a netre maguktól? Ha mindenki olyan fillérbhaszó lenne mint te, akkor nem is lennének sorozatok, és nem tudnál mit nézni két phaszverés között.
De tegyük fel, hogy nem vagy teljesen gyengeelméjű...
A netflixet bárhol, eszközök széles skáláján meg tudod nyitni, és nézni tudod a tartalmakat, akkor is, ha épp nincs ott az a géped, amint a szaros torrentjeidet tartod.
Tisztázzuk akkor le,mert látom nem megy nektek az értő olvasás.
Nem vagyok fillér ba.szó, új ájfónt használok, drága tv-t,laptopot... Mindezeket azért mert fizetek egy termékért ami hozzá ad valamit az életemhez ami nekem kell.
A kérdés erre irányult,hogy a netflix mit ad hozzá.Nem azt a 3500 ft-t sajnálom,mert az 2 mozi jegy ára.
De már a kérdés feltétele előtt tisztában voltam vele,hogy jönnek ide az énmegmondomatutit becsület huszár emberek akik még a Gimpért is fizetni akarnak :)
Ez a gyk is el ment abba az irányba hogy rossz májú mindenki,senki nem torrentezik,de ha ki rakok egy kérdést torrentel kapcsolatban rögtön jön rá 15 válasz,igaz senki nem használja mert mindenki becsületes :)

Mit ad neked a netflix? Semmit.
Azoknak ad valamit aki nem torrentezni akarja a filmet, esetleg sokat utazik és letölteni nem elég a hotel internetkapcsolata, esetleg adott országban tiltott (Németország), stb. De nyilván amég az ország mentalitása olyan mint a tied addig nem mi leszünk ezeknek a célpiac. Ezért sincsen sok tartalom a magyar netflixen.

Pontosan a tipikus peldaja vagy a magyar Minekvegyemmeghalopniislehet? mentalitasnak. Igy folosleges barmit magyarazni.
Mielőtt jönne valaki azzal,hogy a letöltéssel károsítom a film készítőit, igen tisztában vagyok vele
Tessek itt a valaszod: ha mindenki torrentezo lenne, akkor hamarosan nem lenne mit letolteni mert bevetel hianyaban nem lesz ki tartalmat gyartson.
Szoval tudod mit ad pluszba a Netflix meg a tobbi fizetos dolog? Lehetoseget hogy holnap is legyen mivel elutni az idot. Szoval koszond meg a fizetoknek hogy te ingyen nezheted.
Mit ad?
Kényelmet. Azt, hogyha leülők a tv elé csak kiválasztom mit akarok és megy. Nem kell a torrentezéssel szenvedni.
Spotify ugyanez. Minek vergődjek torrentezéssel meg másolással meg albumok keresgetésével ha egy egyszerű kereséssel azt hallgatom amit akarok.

Képzeld el, nekem tényleg minden filmem, zeném, szoftverem eredeti. És igen, adományozok az ingyenes szoftverek készítőinek (többek között a GIMP-nek), mert az ilyen kezdeményezéseket támogatni kell.
Netflixért, Spotify-ért a kényelem miatt fizetek. Nekem egyszerűen nincs időm és energiám arra, hogy torrenteket vadásszak, albumokat töltögessek és másolgassak a telefonomra. Megnyomok egy gombot, megy. Ez bőven megéri nekem azt a pár rongyos dollárt havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!