Mennyire lenne így 2018-ban okos döntés egy 2008-2010 körüli MacBook Pro/Air vásárlás használtan?
Eddig világéletemben Windows/Linux OS-t használtam a laptopomon, viszont ez lassan kezdi az utolját rúgni. Egyre lomhább, a billentyűzet kihagy, hamar melegszik, az aksi hibás, sok weblap tartalma okoz már neki komoly gondot. Láttam használtan néhány évvel korábban kiadott Mac-et egészen új állapotban, olcsó árban a többihez képest. Ez volna az első MacBookom, a tanulógép, ha úgy tetszik. Most nemrég szert tettem egy iPhone-ra, és megtetszett az almás termék, gondoltam kipróbálnám milyen a laptop is belőle.
Így első MacBooknak, belefér egy régebbi, vagy tanácsosabb lenne olyan ami megkapja még a legfrissebb szoftvert?
Amilyen ütemben fejlődik a technológia lassan már 2017-est sem érdemes venni.
Mit vársz egy 10 éves géptől?
Tetű lomha lesz és sok minden nem fog rajta megfelelően futni.
Azokban még C2D proci van, helyedben inkább hanyagolnám őket.
Használt Macból minimum olyan vegyél amiben már i5 proci, legalább 4gb ram és SSD van.
Én egy 2011-es Airt használok i5/4gb/128SSD. A legújabb MacOS is gyorsan fut rajta.
Teljesítménye is elegendő, én elég sokat szerkesztek rajta FHD videókat, és képeket photoshopban, de szinte meg sem érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!