Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől lassult le ennyire a...

Mitől lassult le ennyire a Windows?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Problémám a következő: pár hét alatt rettenetesen belassult a rendszer. 4 GB RAM-om van, 1 TB-os HDD, 4 magos, 2.1 Ghz-es procim, nVidia kártya 2 GB memóriával, Windows 10. A rendszer nem elsődleges, tehát úgy fél éve az akkor összes elérhető frissítést és legújabb drivert felraktam, és azóta minden adatkapcsolat le van tiltva, tehát nem kap netet. Az msconfig-ban minden felesleges szolgáltatás le van tiltva, nem indulnak és futnak feleslegesen dolgok. Hardveresen is rendben van a gép, 400 GB szabad hely is van. Vírusom nincs. Egyedül a Sims 3-al szoktam rajta játszani. Ami szinte nem is megy most rajta, pedig minden beállítását alacsonyra tettem. Vírusom nincs, registry tiszta. Mi okozhatja akkor ezt a pár hete tapasztalt lassulást?

Előre is köszönöm a segítséget!

2017. dec. 30. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs net akkor nem lehet naprakész a rendszered!

-----------------

Amúgy normál esetben így:

Eset online skenner a kéretlen alkalmazások engedélyezésével futtatni!

Böngészőt a cookikkal visszamenőleg kitisztítani.

Egy ssd a C-nek nagyon nem ártana!

A 4GB nem elég legalább 6 kellene!

Amiket nem használsz egyáltalán azokat egytől egyig letiltani.

Egy driverboostert meg nem árt futtatni..

Merevlemezt ellenőrizni nem e gyengült vmit.

2017. dec. 30. 16:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Na jó, de nyilvánvalóan nem akarok neki netet adni. Csak emiatt az egy játék miatt van fenn a Win. Szép és jó, hogy a 4 GB nem elég, de basszus, 2-vel az előző gépemen viháncolt. Eddig ezen is. Mivel nincs net, ezért nem használom a böngészőt! Mi lenne akkor benne? Telepítés után teljesen kitakarítottam, azóta is hetente. Nem napra kész, nem is kell annak lennie. De attól, hogy nem naprakész, nem kéne drasztikusan lassulnia.
2017. dec. 30. 16:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Most írtam, HDD is tökéletes állapotban van. Átfuttattam a Lenovo ellenőrző cuccát is, az is mindent rendben talált. Pandán, Sims 3-on, a drivereken és az akkori frissítéseken kívül csak a Lenovo alkalmazás van rajta.
2017. dec. 30. 16:35
 4/5 Farkas999 ***** válasza:

Nekem ez segített:

[link]

2017. dec. 31. 09:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Egy-két dolog kivételével így van. Ennek ellenére lett lassú, amit még frissítésre sem tudok fogni, mivel ezért nincs net. Lehet kitisztíttatom, hátha, de olyan nagyon poros nem lehet egy 1 éves gép, ami mindig tokban van.
2017. dec. 31. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!