Angol tudás nélkül ilyen adottságokkal IT szektorban való elhelyezkedés nehéz?
Sziasztok, 17 vagyok, jelenleg informatikai rendszergazdának tanulok, 14 éves korom óta dolgozok apumnál (informatikai üzlet), előző gyakorlatomat kiemelkedő teljesítményem miatt Olaszországban tudhattam le előtte pedig egy multi gyárban. Sok versenyt megnyerek, évfolyamon a legjobb vagyok, szakmát tanulókkal vetekszik tudásom néhol jobb néhol nem.
Programozás is megy. Java,Php(HTML,CSS),Javascript
Egyetlen nagy bajom van, az angolom nagyon rossz. Persze a sulis jegyem jó belőle (4) , ja egyébként az átlagom is olyan 4.2 körül van.
Pár év múlva milyen esélyekkel indítok így egy estleges jó önéletrajzal de "gyengécske angollal"?
Persze nem adtam még fel, folyamatosan tanulok angolul, tervezek minnél többet kimenni Angliába is stb.
Persze még vannak céllok még egy pár név be fog kerülni a CVm-be, (Multi cégek)
Válaszokat előre is köszi!
Van esély, de angollal nyílván több. Pl. nálunk a környéken egy rakat IT-s állást kiírtak, de full angol még a jelentkezési leírás is, mert full külföldi cég. BP-n nyílván több a lehetőség, simán találsz olyat ahova elég a magyar.
De nem értem miért így állsz hozzá, meglehet az angolt is tanulni... csak változtass a tanulási szokáson. Én csak németet tanultam, de 4-es érettségig jutottam. Eközben MMO-val játszottam, fórumokat olvastam és ahogy egyre többet tudtam meg angolul úgy egyre több mindent angolul próbáltam és egyszer csak azt vettem észre hogy tudom a nyelvet. Már a középszintű vizsgám is megvan... az iskolai tanulás nem realisztikus, úgy nem lehet megtanulni egy nyelvet.Nyílván ha kimész Angliába az ugyan olyan jó. Az iskolai magolást el kell felejteni, szvsz többet árt mint használ.
Az a "még egy pár név be fog kerülni a CVm-be" érdekesen hangzik.
Gondolod jól jön ki, hogy valaki azzal jön:
Engem vegyetek fel, 5 év alatt 6 helyen dolgoztam!
Amúgy NEM, nem kell minden munkahelyhez angol.
Én pl tizensok éve elvagyok nélküle rendszergazdaként.
Magyar cégnél sok esetben egyáltalán nem kell, a hirdetésekbe is csak megszokásból írják be. Aztán ha a felvételin rákérdezel, vagy csak elkezdesz angolul beszélni, akkor lesnek.
Gyakorlati helyként lenne a CVm-be pár erősebb multicég benne, úgy gondoltam :)
Köszi a válaszokat!
B.Ú.É.K!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!