Miért van az, hogy pl. az AltGr+3 megnyomása után nem jön elő azonnal egy ^ karakter?
Mert a ^ (cirkumflex), és a többi hasonló ún. halott billentyű. Ezekkel a billentyűkkel lehet leírni pl. a "âîô ÂÎÔ", vagy a "ňčďšěřťž ŇČĎŠĚŘŤŽ" karaktereket.
Lenyomod az AltGr + 3-at, felengeded, majd lenyomod az a-t, így lesz â. Szóval ez alapvetően ilyen karakter módosító billentyű, nem arra való, hogy önmagában leírd a ^ karaktert.
Ha például a szöveg belsejébe akarok beírni/átírni egy karaktert akkor utána nem kéne írni semmit, tehát ez nekem idő veszteség. Matekos dolgokat is írok tehát elég gyakran kell a ^ karakter. Az idióta ňčďšěřťž ŇČĎŠĚŘŤŽ karakterekre meg nem értem miért van szükség a magyarban.
De jobban utánanéztem a dolognak, és sikerült megoldanom az MSKLC (Microsoft Keyboard Layout Creator) programmal. Mostmár normálisan működik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!