Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mire költik a pénzüket a jól...

Mire költik a pénzüket a jól kereső programozók?

Figyelt kérdés

Mindig meglepődök, amikor az EPAM parkolója mellett elhaladok, hogy csupa alsó és közép kategóriás autó parkol, illetve rengetegen járnak biciklivel. Sehol egy felső kategóriás autó, vagy egy legalább pár millió forint értékű.

Mégis mire költik a pénzüket? Biztosan telne értelmes autóra a fizetésükből... Nincs rá igényük? Akkor mire van?

Azért érdekel a kérdés, mert magamból és pár, szintén programozónak tanuló barátomból kiindulva tudom, hogy komoly autókra vágyunk, sokszor ez a téma közöttünk.

2017. nov. 24. 18:04
 1/9 szántóvető ***** válasza:
51%

ülnek az emberek a kocsmában egy kis aluban és azon tanakodnak hogy xy kamionsofőr mire költi a fizetését.mert biztosan jól keres.20 ezressel gyújt be esténként vagy azzal tüzel..

nem mindegy az neked?

2017. nov. 24. 18:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Ericcson mellett is csak 1-2 draga hobbiauto szokott parkolni, tenyleg nem is figyeltem.

Gondolom munkaba jarni, dugoban varakozni nem hozzak ki a garazsbol. Mas meg hazra, nyaralasra, csaladra, hobbikra kolt.

2017. nov. 24. 18:09
 3/9 A jó édes ***** válasza:
100%
Semmilyen magasan értelmiségi munkakörben nem költik drága autókra a pénzüket az alkalmazottak. A főnöknek talán van egy sötét színű céges prémium autója, de egyébként irracionális döntés egy olyan vagyontárgy vásárlása, amin évi több millió forintot veszíthetnek - pláne azoknak, akik kapnak egy Octaviát vagy Focust céges autónak. Minek ennél több? Ezzel lehet jól közlekedni, nem a Ferrarival. Ha van is egy Mustangjuk, az otthon parkol a garázsban, nem azzal járnak melóba. De ha a kortárs informatikusok szokásaira vagy kíváncsi szeretnek nyaralni járni, mi magyarok technikai újdonságokra is sokat költünk, de a jó minőségű élelmiszerekre is egyre többet költünk és a pénzügyi tudatosság is jellemzőbb erre a társadalmi csoportra (értsd: a pénzük be van fektetve részvényekbe, s majd annak a hozamából vesznek drága autót 10-15 év múlva).
2017. nov. 24. 18:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Én meg azon szoktam röhögni, hogy a lakótelepen, ahol egy nagyobb, felújított lakásért se nagyon adnak 15 millát, sorban ácsorognak a luxusautók.

MÉRT jó, ha az embernek a kocsija drágább, mint a lakása?

"Mégis mire költik a pénzüket?"

Mondjuk 2 hetente welness hétvége?

2017. nov. 24. 18:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A programozó szakmájából fakadóan szeret logikus döntéseket hozni, márpedig semmiféle észérv nem szól egy drága luxusauto mellett, mikor egy sima középkategóriás is elviszi bárhova.
2017. nov. 24. 19:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld pacsik, kivéve az okoskodó elsőnek :)

Ennek a dolognak tényleg az az inverze, hogy a putriban meg állnak sorban a Bmw-k meg Mercedesek... Érdekes a különböző értelmiségi szinttel rendelkező emberek felfogása, a válaszaitok is erre engednek következtetni.

Én egyelőre egy álmodozó fiatal vagyok, azért merült fel bennem a kérdés.

2017. nov. 24. 22:26
 7/9 szántóvető ***** válasza:
szerintem pedig te okoskodsz.megismétlem:nem mindegy az neked?miért kéne elköltenie az embernek a havi fizetését minden hónapban?semmilyen logikus érv nem szól mellette,már ha jól keres.nekem autóm sem volt hosszú évekig pedig megtehettem volna hogy vegyek.aztán a kényszer rávitt,de akkor is inkább egy alacsony fenntartási költségű modell mellett döntöttem ami még véletlenül sem luxusautó kategória.
2017. nov. 24. 23:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Én màr viszonylag jól keresõnek szàmítok de ezt akarom fokozni tovàbb,amikre költök:

1. Szakmai tudàsom fejlesztése erre rengeteget àldozok.

2. Soft skill tréningek

3. Prémium ruhàk nagyon adok az öltözködésemre

4. Most akarok jobb kocsit,itt is szàmít hogy prémiumabb elegàns és sportos legyen

5. Csajozàsra akàr,attól függ

6. Kondizàs ebbe benne vannak a kiegészítõk,jó minõségû ételek és alapanyagok

7. Bulizàs

8. Lakàs szebbé tétele

Én így ezekre költök,nyilvàn kocsit csak egyszer vesz az ember nem mimdig de a többi az mind havi kiadàs,félretenni keveset tudok inkàbb tudàshalmazom bõvítem az rengeteg pénz.

2017. nov. 25. 09:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Lemaradt:

9. Kéthetente fodrász

10. Szolàrium

2017. nov. 25. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!