Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy jól kereső szoftverfejlesz...

Egy jól kereső szoftverfejlesztőnek mennyire kell tudni a matematikát?

Figyelt kérdés

Sokan írják itt, hogy azok a fejlesztők akik sokat keresnek (nettó 500k-1M forint), azoknak hatalmas matematikai tudásuk is van az infó mellett. Mennyire fedi ez a valóságot? Én itt a pályakezdésnél nem nagyon látom, hogy annyira a matek tudásra mennének rá. Inkább a logikai készségre és az angol nyelvtudásra.

Lesz valaha értelme annak a rengeteg mateknak amit az egyetemeken tanítanak?

2017. jún. 14. 18:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen területen programozó. Ha weboldalakat csinál, akkor általános iskolás matek is túl sok hozzá.

A feladat határozza meg, hogy mennyi és milyen matematika tudás kell hozzá.

pl. egy tömörítőalgoritmust a programozók 99%-a nem tudna összekalapálni a nullából - de ez nem is baj, mert az tényleg durva matek. kész szerencse, hogy vannak nem hátulgombolós programozók is!

2017. jún. 14. 18:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Én Fazekas spec. mat.-ra jártam és most havi néhánymillió forintnyi dollárt kereső programozó vagyok Kanadában.

Nem a tény tudásra lesz szükséged, hanem a feladatmegoldó képességre. Mi gimnáziumban úgy tanultunk, hogy feladatokat oldottunk meg. Semmi más nem volt. Szépen egymásra épülnek így a dolgok, magad találod ki a bizonyítást vagy esetleg a tanárnak ki kell mondani de az már triviálisan következik abból, amit megoldottál. Szóval, ez az 1200+ feladat amivel négy évig elvoltunk, az most negyedszázaddal később is velem van, de nem úgy, hogy rajzolj egy háromszöget... neeeeem. Hanem úgy, hogy itt egy feladat, mit is kezdjünk vele? Hogyan lehet emészthető darabokra felbontani stb.

És ezt felszedni, begyakorolni legjobban a matematika művelésével lehet.

2017. jún. 18. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!