Folyamatosan leáll magától a számítógép milehet a baj?
A jelenség az hogy bármilyen játékot elindítok körülbelül 10-15 perc után magától lekapcsol a gép. Ha visszakapcsolom akkor nagyon felzúgnak a ventilátorok... Voltam vele szervízben ott azt mondták nincsen semmi baja kb 6 órán át tesztelték stresszteszt 4ks videó stb... nem jött elő a probléma. Annyit mondtak telepítsem újra. De utána is fenn áll a jelenség. Hibanaplóban Kernel-Power 41 (63)
System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 5
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000400000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2017-10-02T03:30:14.338181600Z
EventRecordID 1599
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Zolóka-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress 0
PowerButtonTimestamp 0
BootAppStatus 0
Checkpoint 0
ConnectedStandbyInProgress false
SystemSleepTransitionsToOn 1
CsEntryScenarioInstanceId 0
BugcheckInfoFromEFI true
Csak ennyi áll. Mitől lehet?
A gép:
Alaplap neve Gigabyte GA-970A-DS3 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
16gb ram ami 2X4 gb crossair vengeance és 2x4gb kingmax
CPUID CPU név AMD FX-6300 Six-Core Processor
Videokártya Asus Strix-RX470-4G-Gaming
1. meghajtó - WDC WD20EZRX-00DC0B0 (1863 GB)
2. meghajtó - TOSHIBA MQ01ABD100 (931 GB)
Opr. neve Microsoft Windows 10 Pro 64bit
Tápegység corsair 500w
Monitorozni. Riva, Afterburner, játék alatt figyelni a terhelést és a hőmérsékletet. Valami melegszik.
Az komoly, 4K-s videóval tesztelni... Remélem nem fizettél a bölcs tanácsért.
Nem nem fizettem semmit ingyenes a bevizsgálás.
Amit én néztem az aida programmal kb fél órás stresszteszen ott az északi híd 86 körül van az alaplapon a többi 70 és 80 között mozgott.... A procin nem a gyári hűtője van hanem aszem valami T9es vagy mi mert a gyári gyeng volt...
86 fok a CPU homerseklet...? Aztak...va, es csodalkozol hogy leall?
MINDENT szetszedni, BIOS-t default-ra allitani (hogy minden lehetseges overclock beallitas torlodjon), tisztessegesen ujrapasztazni minden hutot. Ja igen, 95W TDP-hez normalis huto kellene, nem valami 1500 forintos gagyitron.
..azt halkan jegyzem meg, hogy az alaplapon az a 4+1 fázis nehezen birkózik meg azzal az FX-el, még újkorában is. Elég fapados lap.
Nézd meg a hőmérsékletet, terhelés függvényében, mert elképzelhető, hogy csak teljes terhelés alatt térdel le.
Ebben az esetben, a CPU és GPU együttes terhelése okozza a problémát, ezen belül melyik( akár az alaplap), ezt csak Te tudod kideríteni monitorozással. Külön nem érdemes kínozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!