Miért nem indul a gépem?
Mindent jól csináltál, ez nem a te hibád.
Ilyennel én se találkoztam, megoldottad amúgy már?
Nem lehet hogy vhol, bárhol! vmilyen kontakt hiba jött létre?
Gondolom legalább kettő ram van benne? egyenként zárd ki a hibát ha van.
Semmit ne csatlakoztassál a lapra, így csináld!
A bioszt az alaplapi cmos tüskékkel próbáld le resetelni, ha mind ezek után se lenne jó bele értve a kizárt ramokat akkor ez alaplap lesz..
hirtelen csak rosszra tudok gondolni, főleg, hogy BIOS problémád volt. És ez egy sima vinyó cserénél nem kellene, hogy legyen.
Nálam volt egy hasonló eset, én szerelgetésnél valahogy béna voltam és áramot vezettem rossz helyre, ami megölte az alaplapomat. Nem tudom mi volt, de sima kézzel nyúltam hozzá és kis szikra megcsapta a kezem. (ezer gépet szedtem már szét, de első alkalom volt, azóta használok statik kesztyűt ha hozzá nyúlok)
Mivel BIOS és a betöltő képernyő alaplapon van, és az az első eszköz ami áramot kap és az csatlakozik mindenhez, ezért én arra tippelek, hogy szerelésnél valamit megsértettél.
Amit csinálj:
- nézd meg, hogy beindul e az alaplap (LED és ventil)
- vegyél ki mindent az alaplapból CPUn kívül és indítsd el, nézd meg, hogy BOOTol e valamit is
- Ha nem csinál semmit, akkor valszeg kipurcant az alaplap, azért próbáld kivenni az elemet meg hasonlók és próbáld újra
- Ha betölt legalább valami, akkor szép lassan kezdj visszarakni dolgokat, addig amíg meg nem találod a hibát
De ha őszinte lehetek, ha RAM/videókártya probléma lenne, akkor betöltene azért a BOOT és utána hibát írna ki. Ha Boot nincs, akkor alaplap...
Annyira nem kell pánikba esni, mert a legtöbb alaplap annyira stabil, hogy ha ki is ég, a többi kütyüt nem viszi magával.
érdekes, ilyet még nem láttam. hogyan adták a bios resetet? bebootoltak CDről vagy mi? De hogyan, ha BIOSig nem jutott el az ember?
Jó, hogy megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!