Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek most is ugyan ott...

Szerintetek most is ugyan ott tartana az Apple ahol most, ha Steve Jobs most élne?

Figyelt kérdés
Mármint az új készülékeikre gondolok. Nem azt mondom, hogy csúnya, mert valami eszméletlen lett az iPhone X, és már alig várom, hogy a kezembe foghassam, de látszik rajta, hogy inkább a trendeket tartják a szemük előtt, mintsem a "Appleséget", az elegáns kinézetet. Szerintem mennek el egy olyan irányba, ahova nem kéne. Ezt már az iPhone 6 megjelenése óta észrevettem. Ti mit gondoltok? Veszélyes vizekre evezett az Apple a FaceID-vel, aminek könnyen bukás lehet vége szerintem..

2017. szept. 18. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha az Apple valaha veszélyes vizeken evezett, akkor az pont Jobs idején tette :-)

Azt senki sem tudhatja, hol tartana most a cég. Az is lehet, hogy pont ott, ahol most. Az is lehet, hogy Jobs jobban visszatartott volna fícsöröket, hogy az ne mehessen a design rovására (antennacsíkok, kiálló kamera - optikai képstabilizátor tehát kuka), az új iOS design szinte egészen biztosan nem ilyen lett volna, de tuti nem maradt volna sokáig a korábbi. Ha meggondoljuk, Jobs nem volt híve annak, hogy tegyünk valamit bele, mert a többiek már belerakták (csak éppen nem működik megbízhatóan, vagy mert túlságosan erőforrás igényes).

Ez a fajta konzervatizmus jól jönne. Biztos vannak, akik nem bírnak élni a többi gyártó által már alkalmazott csillivillik nélkül, én tudok. Az sem biztos, hogy kell minden évben új modellt adni a népnek. Ez is csak egy hülye trend, ami amellyett hogy ellaposítja a piacot (évek óta senki nem csinált semmi igazán ütős újítást - mind csak amolyan rakjunk bele még valami szart), még a kelleténél jobban terheli a környezetet is. Ha a nagy gyártókat hagynánk 2-3 évig is dolgozni valamin, biztosan sokkal érdekesebb cuccokkal jönnének elő.

2017. szept. 18. 22:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen cégnél nem 1 ember dönt.

Ez az egész úgy működik , hogy van 1000 féle koncepció, majd ezeket nálunk sokkal okosabb emberekből álló bizottság vizsgálja, kiszámolja hajszál pontosan, hogy mivel tud a legnagyobb profitot termelni a cég.

Simán megtudták volna csinálni a kijelző alatti ujjlenyomat olvasót , belerakhatták volna a 120hz es kijelzőt , profi fényképező gépet megszégyenítő kamerát, összecsukható telefont(amit a Samsung is akar)stb stb

De nem fogják mert nem lenne akkora a profit. Ez minden cégnél így van. Ha beletolnak minden "fícsőrt" akkor ujjakba kell hatalmas pénzeket rakni, ami teljesen értelmetlen lenne. De pl itt a Samsung,az s8 ba is lehetne olyan dupla kamera mint a note8 ba...de nyilván nem fogja be lerakni mert akkor kevesebb lenne a bevétel.

Szóval lényegtelen , hogy Jobs él vagy nem.

Egybk a faceid miatt most nagyon aggódnak az emberek, szerintem feleslegesen...ha használhatatlan lenne nem alkalmazták volna.

2017. szept. 19. 08:20
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Szerintem Jobs idejében az Apple egy piacvezető cég volt, minden telefongyártó cég őket figyelte, és őket másolta. Igaz, hogy mostmár annyi okostelefon gyártó cég van, hogy lehetetlen 1 céget copyzni. Most ott tart az Apple, hogy másolja a Samsungot. A konkurencia joggal gúnyolódik a "iPhone X Users! Welcome in 2015!" szöveggel, mert ezeket már mind kiatlálta az Samu, több-kevesebb, inkább kevesebb sikerrel :D Multkor nem akartam hinni a szememnek, amikor láttam, hogy eladásokban megelőzte az Apple-t a Huawei. Mondom mi történik itt? :D Na meg az ár.. Igaz, Jobs idejében sem voltak túl olcsóak a termékeik, de az új iPhone-ra az 1000 dollár, nagyon sok. Néztem tegnap egy videót, amiben időseket kérdeztek az iPhone X-ről, és amikor meglátták az árát, leesett az álluk, és azt mondták, hogy ez nekik túl sok. Na akkor mit szóljanak a magyarok a magyarországi 1400 dollárra?! :D :D Természetesen meg fogom venni én is, de ez nagyon drága :D És szerintem is Jobs visszatarott volna "fícsörök"-et, de egy iPhone-nál mindig is a kinézet számított, nem az, hogy tepsi legyen :D

#2 Nekem is sok fenntartásom van a FaceID-vel kapcsolatban, de az Apple azt ígérte, hogy ha megjeleik a telefon, akkor ezek mind el fognak tűnni. Mondjuk az Apple nem az a cég, hogy a még nem kész, szar technológiát kidobja, ráadásul ilyen horribilis áron :D Én szemüveges vagyok, és ha bajok lesznek a szemüveges feloldással, vagy nem lesz legalább annyira biztonságos, mint annó a TouchID az iPhone 5S-ben, akkor marad a 8 Plus :D Mondjuk azért a biztosnág kedvéért beletehették volna a touchID-t is :D :/

2017. szept. 19. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!