Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az informatikai szakma mit takar?

Az informatikai szakma mit takar?

Figyelt kérdés

Informatikus szeretnék lenni, már ez éven el kell döntenem hogy az akarok e lenni, érdekelnek az ilyen gépes dolgok pl : Videókártya, processzor és kb ami a gépbe van.

Az ilyen alap dolgokat már tudom, ecdl-t kitöltöttem ( neten, kb 2 db-ot(

És általában a 12 kérdésből 8-9 volt helyes.

Alap dolgok mennek.

Gondolok itt azokra a kérdésekre amik voltak a kvízben.

[link]

[link]

Arra lennék kíváncsi hogy mit takar az a szó hogy Informatikai szakma, mit dolgozik?

( Igen, az szeretnék lenni, de nem tudom hogy mit is takar...)

2017. szept. 7. 18:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Az informatika egy eléggé tág szakmacsoport.

Beletartozik - többek között - a számítógépszerelő (aki számítástechnikai boltban szereli össze/javítja a gépeket), az (informatikai iparban dolgozó) ügyfélszolgálatos (aki egy Internet-szolgáltatónál vagy nagyvállalatnál felveszi az ügyfelek számítástechnikai/szolgáltatásbeli jellegű problémát és amennyire tudja, megoldja azokat), a hálózati szerelő (aki a számítógépes hálózatokat szereli - például beköti az Internetet), a rendszergazda (aki a számíógépes hálózatokat felügyeli, karbantartja, konfigurálja), a programozó (aki szoftvereket készít) vagy a webfejlesztő is.

Az hogy ki tudod tölteni az ECDL-tesztet, mindezek legalapja átlagfelhasználói szint.

"már ez éven el kell döntenem hogy az akarok e lenni"

Ez milyen iskola?

2017. szept. 7. 19:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Tokaj Ferenc Gimnázium.

Szüleim nagyon nem akarják ezt az informatikai szakot.

Szerintük menjek rendészeti szakra, ezzel az a gond hogy

14 évesen 80kg vagyok és 165 cm (kb)..

Azt mondják hogy felvennének, de hát ez a 80 kg nem túl biztató, nyilván nem akarok egy 60kgs páva nyomi lenni, de ezzel a 80kg al nem hiszem hogy felvennének.

Habár, a tesóm is Tokajba tanul, és látott egy kb 90kgs lányt akit felvettek.(nem sértésnek írtam, nem gúnyolok senkit, mert tudom milyen ha csúfolnak, 4 éven keresztül hívtak hájasnak,minden egyes nap, ez szerencsére már elmúlt, de zavar ez a súly ami rajtam van..)

2017. szept. 7. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!