Hogyan lehet "olcsón" asztali gépet összerakni?
Viszonylag olcsó alatt azt értem hogy 60-70e-ig, max és nagyyából hogy így nézzen ki a gép:
Processzor: 2.8Ghc
Videokártya: 2Gb tárhellyel
Ram: 8Gb
Persze ezek mellett még sok minden kell, de csak érdekelne hogy össze lehet-e hozni ennyi pénzből?
Viszont amit érdemes tudnod, mielőtt nagoyn buta üzletbe vágod a fejed:
- A processzornál nem (csak) az számít, mekkora frekin dolgozik. Számít hány magos, milyen architektúrát használ, stb, stb. Nem célszerű nyers adatok alapján összehasonlítani, inkább benchmarking oldalakon nézd meg, mi a tényleges teljesítménye.
- Videokártyánál EGYÁLTALÁN nem a VRAM mérete számít (ami mellesleg nem tárhely, hanem memória). Amit az előbb elmondtam a processzorról, az hatványozottan igaz a videokártyára. NEM a memória mérete számít. NEM az órajel számít. KIZÁRÓLAG benchmarking adatok alapján keress videokártyát.
És ha már benchmarking, én a userbenchmark.com oldalt szoktam használni összehasonlításra, mind CPU, mind GPU összehasonlításra tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!