Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem tudja megérteni az...

Miért nem tudja megérteni az a gépezést aki nem ért hozzá?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok nagyon szeretek gépezni naponta akár 10-12 órát vagy többet akár reggeltöl hajnali 2-ig is, de én infomatikusnak tanulok és eléggé jól értek a gépekhez. Mondhatni nekem már újat nem igazán lehet mutatni, de a nevelőapám nem tudja megérteni hogy én mért ülök ennyit a gép elött ő annyit csinál hogy vagy autókat néz a neten vagy passziánszozik semmi mást. A liveok nézése melett sokat játszom emberekkel mindig megismerkedme közben vannak haverjaim is szoktam velük is játszani. Ki kiszoktam menni egy időközönként sétálni vagy anyámhoz esetleg beszélgetni vele vagy tévét nézni vele tehát ezért nem teljesen ennyit töltök elött emert közben mást se csinálok, de miért van az, hogy aki nem ért a gépekhez az nem tudja felfogni hogy lehet ennyit gépezni?

2017. aug. 24. 19:08
1 2 3
 21/30 anonim válasza:

Azért az elég erős, hogy egy "gépfüggőt" a drogosokkal hasonlítod össze, nem gondolod? Amúgy pedig abszolút igazuk azoknak akik szerint kéne egy hobbit találnod. Tanulj meg sakkozni, az javítja a logikai készségeidet, és még sportolj mellette valamit. Nem kell csapatjáték, elég az ha minden este futsz valamekkora távot, és azt szépen növelgeted idővel.

Én is mondhatjuk, hogy gamer vagyok, mégis sportolok mellette, és van "életem" is a gép mellett.

Hajrá!

2017. aug. 27. 10:57
 22/30 A kérdező kommentje:
Sakkozni tudok és szeretek is, csak nem nagyon van kivel. Azt még kihagytam hogy amit most is csinálok. Ezt régen rengeteget csináltam vagyis foglalkoztam vele, de mostmár inkább akkor ha találok valami érdekeset ez pedig az elektromosság vagyis az ilyen kisérletezkedés most pl coil gun-t probálok csinálni, ha az a kondenzátor hajlandó lenne feltölteni meg ehhez hasonló tehát az ilyen elektronikai cuccokkal motorok égők meg hasonlókkkal probálok valamiket csinálgatni.
2017. aug. 27. 13:41
 23/30 Hominida ***** válasza:

#21: "Azért az elég erős, hogy egy »gépfüggőt« a drogosokkal hasonlítod össze, nem gondolod?"

Nem annyira erős. A drogfüggő sem feltétlenül a lesoványodott, karikás szemű, járni alig tudó, remegő kezű, zavaros tekintetű roncsot jelenti. Egy ideig. Mindennek a túlzásba vitele mögött valamilyen pszichés, még inkább pszichokémiai öngerjesztés van. Mostanában divatos az adrenalinfüggőket méltatni, akik mindenféle "bátor" baromságot művelnek, élvezeti forrásként kihasználva a test egészséges veszélyreakcióit. Végső soron ők is drogosok, csak nem intravénásan viszik be az adrenalint. (Amit egyébként érzéstelenítők összetevőjeként is használnak orvosok.)

[link]

2017. aug. 27. 16:05
 24/30 A kérdező kommentje:
Egy kérdés. Te csináltad a tévében azt a műsort? XD Mert az is egy szégyen volt aki nem játszik vagy hasonló az ír csak ilyet. Gépfüggöséget a droghoz hasonlítani? Te tuti a tévében dolgozol azok írnak ekkora baromságokat.
2017. aug. 27. 16:20
 25/30 Hominida ***** válasza:

Nem tudom, milyen műsorról beszélsz, de nem dolgozom a tévében, igazság szerint tévét is inkább a feleségem néz. Kábé harmincöt éve játszom különféle számítógépeken, de az igaz, hogy ami mostanában annyira menő, az már nem érdekel.

Mindettől függetlenül te még csak 17 éves vagy, és saját bevallásod szerint nem szeretsz olvasni, ezért még ne zárd ki, hogy van olyasmi, ami létezik, csak még te nem hallottál róla. A pszichológia jó pár évtizede kutatja a függőségek pszichés mechanizmusát, az addiktológia is önálló orvosi szakterület, a szerencsejáték-szenvedély szintén régóta elemzett jelenség, igazán nem volt nehéz ezek eredményei közt beazonosítani a számítógépes játékok és általában a médiatartalom-fogyasztás iránti függőség tüneteit. A testvérem serdülő- és gyermekpszichológus, volt már alkalmam – és okom – hosszasan beszélgetni vele a témakörről, mint a mai tinédzser generáció egyik legfontosabb problémájáról. Nem kell, hogy higgy nekem, tájékozódj független forrásból, de a te eseted vagy súlyos függőség, vagy kóros életmódi passzivitás, amely futólag összetéveszthető lehet a dögletes lustasággal. A "bármikor abbahagyom, ha akarom" a legtipikusabb mondat a függőktől, hát itt az alkalom, hogy bizonyítsd az igazadat magad előtt, és csökkentsd drasztikusan a játékkal töltött időt, egy hétre. Utána azt csinálsz, amit akarsz. Például eljárhatsz iskolába, éjszaka pedig kialszod magad.

2017. aug. 27. 23:53
 26/30 A kérdező kommentje:
Mi ez a mondat a végén? Pl eljárhatsz iskolába? Nyármiatt gépeztem ennyit suli alatt sokkal kevesebbet, és nincsenek rossz jegyeim sem és a számitógépes tantárgyak pl programozás meg hasonlókbol vagyok a legjobb.
2017. aug. 28. 01:35
 27/30 A kérdező kommentje:
A műsort azért mondtam mert rtl-en vagy hol leadtak egy olyan műsort amiben a játékokat a droghoz hasonlították. Azért azt ne mondja nekem senki, hogy azok jobban akik inkább isznak minden nap.
2017. aug. 28. 01:37
 28/30 Hominida ***** válasza:
Nagyszerű, akkor tényleg igaz az első mondatom: "Szeptember 1-je remélhetőleg enyhíti apád gondját." Akkor vehetjük csupán egy szünidei bevadulásnak ezt a gépezési rohamot, amely után most visszatérsz az életbe. Annál tényleg sokkal jobb, mint ha piáltál volna egész nyáron. Sok sikert az évhez.
2017. aug. 28. 15:03
 29/30 A kérdező kommentje:
Te ezt kicsit félreérted. :) Azért esténként 4-6 vagy kevesebb órát azért fogok játszani vagy legalábbis gépezni. De ezt az apám gondját. Ezt légyszi ne mond apám elhagyott minket kiskoromra a nevelőapámra meg nem tekintek nevelőapaként se se sehogy, mivel semmi közös nincs bennünk mármint ilyen téma vagy hogy mondjam ha érted. És a szeptember 1 az amit nem várok. :D A sulit gyülölöm, de kell, hogy utána egyetemre mehessek informatikával. :D
2017. aug. 28. 19:49
 30/30 A kérdező kommentje:
Mert hogy erősen informatikus akarok lenni és jó is vagyok benne azért is gépezek ennyit. :) De hétvégente vagy szünetbe azért megint nem fogok kevesebbet.
2017. aug. 28. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!