Miért nem tudja megérteni az a gépezést aki nem ért hozzá?
Azért az elég erős, hogy egy "gépfüggőt" a drogosokkal hasonlítod össze, nem gondolod? Amúgy pedig abszolút igazuk azoknak akik szerint kéne egy hobbit találnod. Tanulj meg sakkozni, az javítja a logikai készségeidet, és még sportolj mellette valamit. Nem kell csapatjáték, elég az ha minden este futsz valamekkora távot, és azt szépen növelgeted idővel.
Én is mondhatjuk, hogy gamer vagyok, mégis sportolok mellette, és van "életem" is a gép mellett.
Hajrá!
#21: "Azért az elég erős, hogy egy »gépfüggőt« a drogosokkal hasonlítod össze, nem gondolod?"
Nem annyira erős. A drogfüggő sem feltétlenül a lesoványodott, karikás szemű, járni alig tudó, remegő kezű, zavaros tekintetű roncsot jelenti. Egy ideig. Mindennek a túlzásba vitele mögött valamilyen pszichés, még inkább pszichokémiai öngerjesztés van. Mostanában divatos az adrenalinfüggőket méltatni, akik mindenféle "bátor" baromságot művelnek, élvezeti forrásként kihasználva a test egészséges veszélyreakcióit. Végső soron ők is drogosok, csak nem intravénásan viszik be az adrenalint. (Amit egyébként érzéstelenítők összetevőjeként is használnak orvosok.)
Nem tudom, milyen műsorról beszélsz, de nem dolgozom a tévében, igazság szerint tévét is inkább a feleségem néz. Kábé harmincöt éve játszom különféle számítógépeken, de az igaz, hogy ami mostanában annyira menő, az már nem érdekel.
Mindettől függetlenül te még csak 17 éves vagy, és saját bevallásod szerint nem szeretsz olvasni, ezért még ne zárd ki, hogy van olyasmi, ami létezik, csak még te nem hallottál róla. A pszichológia jó pár évtizede kutatja a függőségek pszichés mechanizmusát, az addiktológia is önálló orvosi szakterület, a szerencsejáték-szenvedély szintén régóta elemzett jelenség, igazán nem volt nehéz ezek eredményei közt beazonosítani a számítógépes játékok és általában a médiatartalom-fogyasztás iránti függőség tüneteit. A testvérem serdülő- és gyermekpszichológus, volt már alkalmam – és okom – hosszasan beszélgetni vele a témakörről, mint a mai tinédzser generáció egyik legfontosabb problémájáról. Nem kell, hogy higgy nekem, tájékozódj független forrásból, de a te eseted vagy súlyos függőség, vagy kóros életmódi passzivitás, amely futólag összetéveszthető lehet a dögletes lustasággal. A "bármikor abbahagyom, ha akarom" a legtipikusabb mondat a függőktől, hát itt az alkalom, hogy bizonyítsd az igazadat magad előtt, és csökkentsd drasztikusan a játékkal töltött időt, egy hétre. Utána azt csinálsz, amit akarsz. Például eljárhatsz iskolába, éjszaka pedig kialszod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!