Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok CD-re úgy rátenni...

Hogyan tudok CD-re úgy rátenni számokat, hogy magnó is lejátssza?

Figyelt kérdés
Vettem egy üres írható CD-t, és youtube-ról letöltött zenéket szeretnék rátenni. Az első próbálkozásom nem volt sikeres, mert nem játszotta le, csak a számítógépem, amikor rákattintottam egy számra. Segítsetek érthetően elmagyarázni, hogy hogyan kell, úgy, hogy egy olyan ember is megértse, aki buta az informatikához:D :)
2017. aug. 24. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Milyen magnó ? A magnóba kazetta kell nem ?

Szerintem az a gond, hogy mp3-ban töltötted le, és ugyan ilyen formában írtad lemezre is, és ezt a formátumot nem ismeri a "magnó"

Windows mediaplayerrel meg lehet írni Audió formátumba. Azt valszeg ismeri majd a lejátszó. Youtube-on nézz róla videót, biztos van !

2017. aug. 24. 10:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Meg kell nézni hogy milyen formátumot támogat a lejátszód. Lehet hogy csak audio CD-t, így az mp3-t már nem képes lejátszani. Youtube eleve egy videomegosztó, így arra is figyelni kell hogy a letöltött videó nem zeneformátumú.

Ha tudod hogy milyen formátumot támogat a magnó, akkor a lemezírás első lépései között kell kiválasztani. Ha Audio lemezt akkor a szabvány szerint 80 percnyi hanganyag fér rá maximum, ha lehet mp3 akkor pedig maximum 700 MiB fájlméret. Továbbá érdemes alacsony írási sebességet választani, mert van amikor ez az oka a hibának.

2017. aug. 24. 10:49
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Felveszed kazettára a számokat, aztán ráteszed a kazettát a CD-re. Amikor le akarod magnóban játszani, csak leveszed a kazettát a CD-ről, berakod a magnóba, és lejátszod. :)

Viccet félretéve, audio CD-ként kell kiírni. Az általad használt CD-író program biztos tud ilyet. Vagy a Windows Media Player is tudja, ha más nincs a gépeden.

[link]

2017. aug. 24. 10:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazából nem használtam speciális programot amikor beraktam a cd-t akkor kidobott vmit és azzal csináltam. Tudnátok mondani egy olyan progit, amin a formátumot ki tudom választani?:)
2017. aug. 24. 11:14
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

Csak telepítéskor vedd ki a pipát a MyAshampoo eszköztár elöl!!!

Audio Cd írása, ha ne viszi az mp3-at.

Illetva adatként>>>fájlok írása.

Youtube-ról miket töltöttél le? Mert azok videók...abból ki kell nyerni a hangot.

2017. aug. 24. 11:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor már csak egy RW cd-t kell vennem mert a többit elrontottam :'D Youtube mp3 converterrel töltöttem le kb 4 perces számokat
2017. aug. 24. 12:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Ja az jól jön. Régen én is vettem és dvd-rw-t is... D

Verbatimot vegyél, ha nem akarsz idegeskedni.

A konverter milyen bitrátába mentett? Mert 320 kell, ha valamicskét szeretnéd élvezni is

De legjobb, ha az eredeti hangot (nem konvertáltat), audio cd formátumban írsz. Ez 80 perc zene max.

Mp3 esetén egy lemezen akár 20 óra is lehet, szerintem gagyi minőségben. Persze attól függ min hallgatod. Nem hifi cuccon tök m1.

2017. aug. 24. 14:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, sikerült megcsinálni!:)
2017. szept. 6. 17:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Rendes ember...visszajelez. :)
2017. szept. 6. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!