Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Gyenge teljesítmény mindaddig...

Gyenge teljesítmény mindaddig míg nem indítom újra a számítógépet?

Figyelt kérdés

Videó játékokban az FPSem 30,20 között mozog, de miután újraindítóm a számítógépemet az fpsem 60-120 közzé esik.

Túlmelegedésről, Ram megtelésről nem beszélhetünk.

Miután elindítom a gépet, és azonnal elindítok egy játékot ami legyen például GTA V Az fpsem 20-30 között van, adok egy restartot, azonnal megnézem hány fpsem van, és 60-80 között mozog.

Túlmelegedés kilőve, az átlag CPU hőmérséklet 50-60 fok között mozog. GPU hőmérséklete megint csak teljesen normális, és minden más hardver hőmérséklete is.

8GB DDR3 1866MHZ HyperX Ramom van, A8 7600 3.9GHZ processzorom, és 550W-os Cooler Master Tápom, RX460 2GB Sapphire Videókártyával. A feladatkezelő semmilyen alkalmazást nem mutat, ami leszívná a teljesítményt. Restart után minden tökéletesen megy. A legújabb AMD Driver van fent és az előzőek is ezt csinálták. Én a FreeSyncre gyanakszom, legalább is google alapján. Köszök minden segítséget!

2017. aug. 21. 17:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igen, arra tippeltem volna még. Valamelyik hardverednek nem tetszik a fast boot. Ez lehet a ramod vagy az alaplapod. Nekem amég az be volt kapcsolva egyszerűen lekapcsolt a gép első indításnál vagy ha huzamosabb ideig ki volt nyomva, de jellemzően ez az első indítást jelentette. Még a win10 boot előtt, a biosba lépés lehetősége után kb valahogy. Nálam több, mint valószínű hogy a ramnak nem tetszett ez a dolog. Ez előtt DDR3 (nem, nem DDR3L :D) rammal használtam egy 6. generációs (skylake) g4400-at és tudni kell, hogy ugye 6. generációtól DDR4 ram vagy DDR3L kötelező mivel a proci az 1.2V ramokat szereti és nem biztos, hogy jó neki egy DDR3 1.5V ram. Mind1 is, akkor a fast boot azon az asus lapon is be volt kapcsolva és ott nem jelentett problémát. Most az MSI lapon kinyomtam és azóta jó minden. De amúgy is minek ide a fast boot ha így is 5-7 másodperc múlva használhatom is a gépet? :D
2017. aug. 23. 11:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Haha :D Nem nagy különbség van így Fast Boot nélkül a Boot idő között :D
2017. aug. 24. 11:39
 13/16 anonim ***** válasza:
Tudom. Nem is értem mi értelme van ennek a fast boot-nak. Asszem olyankor nem tudsz belépni a biosba bootolás közben ha az be van kapcsolva csak ennyivel másabb. Hogy akkor hogyan lépsz be? Nekem van egy programom ami a laphoz kapott CD-n volt, MSI Fast Boot. Ezzel be tudok lépni a biosba windowsból is, ha azzal restarolom a gépet akkor a bios fogad. Jobban bele gondolva viszont a fast boot-al vagy az nélkül sem tudok bootolás közben egy gombot lenyomva belépni a biosba ami fura.
2017. aug. 25. 23:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Benyomod a Paksot, restartolod es kozben szetvered a DEL,f10et :D nekem ugy ment
2017. aug. 26. 10:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Vagy Esc, esetleg enter, f12... Alaplapja válogatja. Az enyémnél pl pont nem tudom melyikkel hozható elő :D
2017. aug. 26. 15:40
 16/16 A kérdező kommentje:
:D
2017. aug. 26. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!