Milyen mikrofont vegyek youtube videózáshoz?
Szeretnék venni egy mikrofont youtube videózáshoz főleg gameplay videóhoz, aminek jó a hangja, milyet ajánlotok?
Illetve azt meg lehet e oldani valahogy, hogy én a hangot ne fülessel hanem hangfalról haljam, de a mikrofon ezt kiszűrje és ne hallatszódjon bele tehát hogy a miki csak a beszédet vegye fel a játékhangot szűrje ki és a játék hangja meg a gépből jöjjön a videóra ne a hangfalról.
Úgy tudom, ezek a mikrofonok 15 és 40 között vannak árban(ár szerint írom): Samson Go Mic(15?), blue snowball(20?-az ice/jég verzió kicsit olcsóbb), blue yeti(40?-ezt komolyan ajánlom, ha megengedheted magadnak).
Utóbbin keresztül hallani tudod a hangodat élőben a játékkal együtt.
Ha a hangfalat beledugod a mikibe, akkor azon keresztül hallod. Az OBS videó felvevővel -ami ingyenes, de profi- beállíthatod, hogy mely hangokat vegye fel és külön audacity-vel felveheted a mikrofon hangját. OBS-nek is van hangszűrője a hangcsatornán belül, de nekem ez fölösleges munkának tűnik.
A felvétel hangját kiszűrhered audacityvel, de ha a mikrofont cardioid módban használod, akkor elméletben a hangodat veszi fel legjobban, a mögötte lévő dolgokat tompán. Viszont ha profin szeretnéd, hogy hallatszon a videó, fölösleges szerkesztéstől mentve magadat, azt ajánlanám, hogy használj fej- vagy fülhallgatót.
Ha komolyak a céljaid, akkor egy idő után ajánlott lenne mikrofon állványba belefektetni, hogy az assztal rezgéseit meg hasonlókat ne vegyen fel, valamint rezgéscsillapító mikrofonfogóba és az úgy nevezett pop filter-be is belefektetnék.
Nem fogom leírni, mit és hol állíts be vagy mi, micsoda, mert az örökké tartana. Szerencsére ott a google meg a youtube segítségnek, ott eldöntheted, melyiket preferálod.
Valamint még van a Rode NT-1A mikrofon szett, ami már majdnem 60 000FT, viszont ebből csak az állvány hiányzik.
Sok szerencsét és sikert! :D
Ui: Igen, én is Youtube-ozni szeretnék, de nekem nincs rá még elég pénzem.:( (Én egy Snowball Ice-ot szeretnék.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!