Hogy ne legyek közösségi oldal függő?
Ja, az amúgy kimaradt, hogy az utcán, a buszon (még szerencse, hogy van rajt wifi) mindig kezemben van a telefon. A suliban órán (szerencsémre így is jó tanuló vagyok, a tanárok meg beleszarnak, hogy ki mit csinál az órán :D)
Multkor azon gondolkoztam, hogy ez már beteges, és le kéne állnom, de nem megy :D
Ha túl drasztikus lépésnek tartod a pszichiáter bevonását, akkor inkább próbáld meg a telefont kivonni az életedből valahogy. Szerezz be valami régit, amin csak telefonálni tudsz. A mostanit pedig bízd rá valakire.
Egyébként pedig találj valami hobbit, ami az időd nagy részében teljes mértékben le tud kötni
A saját maga általi megvonás nem vezetett eredményre, ezért kéne egy szakember.
"... folyton olyan érzésem van, mintha történt volna valami a világban, és én nem tudnék róla"
És szerinted a világ összes történése a te idővonaladon látható. Millió történés nem jut el hozzád, de az nem aggaszt mert nem tudsz róla :)
Na ehhez kell a pszichológus segítsége...
A teljes és azonnali megvonás nem hatékony és túl drasztikus. Azt kell megtanulnod hogy ne állandóan ezeket kövesd, például felállítasz egy szabályt hogy X ideig nem ellenőrzöd a profilokat (vagy csak X időnként), majd ha ez megy akkor növeled/csökkented ezt az időt.
Az is segíthet ha megszabadulsz vagy blokkolsz minden olyan embert aki szintén olyan függő hogy nem bírja ki hogy ne osszon meg felesleges dolgokat, ha törlöd azokat az embereket akik nem ismersz, és ezzel kitakarítod a hírfolyamokat is és kevesebb felesleges és több "hasznos" tartalom jelenik meg, ugyanakkor nagyobb szünetek lesznek amikor nem történik semmi így nem kell állandóan az oldalakat lesni.
Az hogy függő vagy még nem azt jelenti hogy teljesen el kell zárkózni az oldalaktól, mert az csak frusztrálttá tesz és azon kattog az agyad hogy miről maradsz le. Azt a szokást kell kialakítani hogy ha szükséged van valamire akkor elérhető legyen, de ha nincs akkor ne azzal töltsd az idődet. Ez pedig nagyban akaraterő kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!