Nem indul a windows. Mit tegyek? (többi lent)
Figyelt kérdés
Nemrég át szerettem volna rakni a rendszeremet egy másik hdd-re ami sikeres is volt csak nem arról bootolt a gép hanem a régi hds-ről. (Jelenleg 2 hdd-van benne, hogy jobban érthető legyen.) Beléptem a biosba, de valamit elállítottam véletlenül és inkább arra nyomtam, hogy állítson be mindent (a bios-ban) alap helyzetre mert eddig se állítgattam, de most nem is tölt be a windows. Mikor elindítom szokásosan "windows indítása" és utánna az egész újraindul és csak a javításra tudok mwnni, de az sem csinál semmit. Mit tudok tenni? Mit kéne átállítani a bios-ban?2017. aug. 2. 12:19
1/10 anonim válasza:
Hát a boot sorrendet kell beállítani, hogy melyik hdd-n keresse előbb az oprendszert. (boot order)
2/10 anonim válasza:
Az sem mindegy hogy másoltad a partíciót. Hogy is volt?
És igen, a bootsorrendben a másik vinyót kell első helyre beállítani.
3/10 A kérdező kommentje:
Beállítottam. Ugyan az az eredmény.
2017. aug. 2. 14:29
4/10 anonim válasza:
Akkor megint megkérdezem: Hogy másoltad a partíciót és mivel?
5/10 A kérdező kommentje:
minitool partition wizard nevű programmal klónoztam, de most az van benne ami alapból benne van és így sem indul mert a bios-t alap beállításokra raktam (mert gondoltam abból nem lehet gond) és most csak a "windows indítása" jeléig jutok el és ott lefagy és újraindul. Amit bele akartam rakni hdd-t azt kivettem, hogy legalább így induljon el mint régebben.
2017. aug. 2. 15:01
6/10 anonim válasza:
Nálam WIN10-nél összesen 4 partíció van beleértve az oprendszerét is. Kérdés, neked mennyi van és azokat is másoltad-e...
7/10 A kérdező kommentje:
(2 partícióm van mind a 2 hdd-n, de most) nem az a lényeg hanem, hogy a biosban mi lett átállítva, miért nem megy. Ugyan úgy a régi hdd van benne (ami még a másolások előtt is volt.)
2017. aug. 2. 16:06
8/10 anonim válasza:
"nem az a lényeg"
Talán nem de ha csak a rendszerpartíciót másolom át és közben a win a telepítésnél csinál még három partíciót és azt nem másolod akkor nem tudom mi lesz a hibajelenség, de gondolom nem véletlenül van ott.
Van egy 450MB-os helyreállítási partíció - az gondolom nem fontos - de van egy 100 MB-os indítási partíció - Active & boot - partíció. Ha ez nem lenne valszeg nem menne az én oprendszerem sem.
Csak ezért kérdezem.
9/10 CspCsj válasza:
Régebbi gépnél a BIOS-ban nem mindegy a SATA mód értéke: Legacy/IDE vagy AHCI.
Alapértelmezés lehet hogy visszarakta Legacy/IDE-re.
10/10 A kérdező kommentje:
Legutóbbi válaszoló. Nagyon szépen köszönöm! Sikerült! :D
2017. aug. 2. 17:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!