Linux Ubuntun mappában található fájlok áthelyezése másik mappába hogyan?
Figyelt kérdés
2017. júl. 30. 20:29
11/24 A kérdező kommentje:
gondolom töltsem le xampp-ot újra
2017. júl. 30. 22:28
12/24 A kérdező kommentje:
Már meg a saját mappában van a lampp mappa a fájljaimmal xD htdocs visszaállt
2017. júl. 30. 22:31
13/24 tabaki válasza:
Egyelőre totál nem tudom követni, hogy mit művelsz.
14/24 A kérdező kommentje:
Még mindig ugyanott vagyok hogy egyik mappából akarom a fájlokat a másik mappába másolni vagy áthelyezni. a htdocs mappára azt írja, hogy nem vagyok tulajdonos és nem szerkeszthetem. hogy lehetnék tulajdonos?
2017. júl. 30. 22:40
15/24 tabaki válasza:
Én nem használom a Xamppot, de az valószínűnek látszik, hogy (ha pontosan tudod, mit csinálsz), akkor rootként tudod berakni a fájlokat. Én már nem emlékszem, hogy az Ubuntun van-e root belépési lehetőség vagy rendszergazdai terminál, ha nem találsz ilyet, akkor sima konzolból sudo-val intézheted el. Meg kell mondjam, én nem vagyok otthon a konzolos parancsok világában, ezért nem tudom a varázsszavakat (remélem egy profibb linuxos is jár majd erre). Nálam telepítve van a Midnight Commander, és ilyen esetben azt csinálom, hogy azt indítom el sudo-val, utána már azt és oda pakolhatok vele, amit és ahova szeretnék.
16/24 A kérdező kommentje:
2017. júl. 30. 22:57
17/24 tabaki válasza:
Ez ugyan nem a Midnight Commander (ami egyébként mellékes), de legalább a root-jogokat sem látom feltüntetve. Ide a rozsdás bökőt, hogy ezt is sima felhasználóként indítottad el.
18/24 anonim válasza:
Nem tudom mit szerencsétlenkedsz, ha még ennyire se vagy hajlandó megtanulni a linux- akkor hagyd a fenébe.
Egyébként:
sudo -s
pass
nautilus
v.
chmod 777 "könyvtár"
19/24 A kérdező kommentje:
Utolsó nem értem mit szólsz le, egyébként egyikkel se működik amit írtál
2017. júl. 30. 23:22
20/24 tabaki válasza:
Mert fogalmad sincs, mit csinálsz. És persze, megint nem tudjuk, hogyan próbáltad. A pass helyére a root jelszavát kell beírnod, a nautilus az alap fájlkezelő neve, de ha már telepítetted a kedvemért a Double Commandert, írhatod helyette, hogy doublecmd. A chmodot meg egyelőre hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!