Linux Ubuntun mappában található fájlok áthelyezése másik mappába hogyan?
Figyelt kérdés
2017. júl. 30. 20:29
1/24 tabaki válasza:
Mégis, mi a kérdés? Nyitsz két fájlablakot, mint a Windowsban, kijelölöd a fájlokat, mint a Windowsban, és áthúzod őket, mint a Windowsban. Vagy használhatsz kétablakos fájlkezelőt is, (pl. Midnight Commander, Double commander), mint a Windowsban.
Egyébként meg Ubuntu Linux -- nem t'om, ezt a Linux Ubuntut honnan veszitek mindig.
2/24 A kérdező kommentje:
próbáltam áthúzni, de nem jártam sikerrel, de akkor egyenként megpróbálom
2017. júl. 30. 20:55
3/24 A kérdező kommentje:
egyenként se, egyéb ötlet?
2017. júl. 30. 20:56
4/24 tabaki válasza:
Nem tudjuk, hogy voltaképpen mit akarsz honnan-hová áthúzni. Lehet, hogy nincs jogod írni az adott mappába, vagy áthelyezni a kérdéses fájlokat. Hétköznapi esetben -- tehát, amikor a saját felhasználói fiókodon belül helyezel át saját fájlokat általad létrehozott mappákba, működnie kéne. Sokkal pontosabban írd le, hogy mivel próbálkozol.
5/24 A kérdező kommentje:
Nyitok két fájlablakot és egyik mappából a másik mappába szeretném a benne található fájlokat áthelyezni vagy másolni.
2017. júl. 30. 21:32
6/24 tabaki válasza:
Semmit sem pontosítottál, ld. az előző megjegyzésemet. Mondanám, hogy a szokásos Ctrl+C/Ctrl+V kombinációval is átmásolhatod, vagy Ctrl+X/Ctrl+V-vel átviheted a fájlokat, de gyanúm, hogy ez ugyanarra a rendszerre épül, és ugyanúgy nem fog működni.
Esetleg írd le mindkét mappa pontos címét, hátha abból több kiderül.
7/24 A kérdező kommentje:
próbáltam már azokat is úgyse működik.
mappa ahova másolni akarom meg htdocs
2017. júl. 30. 22:08
8/24 tabaki válasza:
A megcímzett mappa tulajdonságai közt a jogosultságoknál ellenőrizheted, hogy van-e jogod fájlokat létrehozni benne.
9/24 tabaki válasza:
Süsd meg az ilyen pontos címet... Gondolom, ez talán az /opt/lampp/htdocs mappa lenne, amelybe csak root-jogokkal piszkálhatsz bele, te meg feltehetőleg egyszerű felhasználóként próbálod.
10/24 A kérdező kommentje:
Beleraktam a cuccokat a htdocs-ba, de a htdocs mappa a saját mappába ment :/ Mekkora probléma hogy a bene lévő fájlok full-ra kicserélődtek ?
2017. júl. 30. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!