Miért melegszik a cpu és a vga? Miért esik le az fps? Miért szaggat a játék folyamatosan másodpercenként (fps50-60)?
Konfig:
cpu: i5-4440
vga: asus rx 470 4gb
ram: kingstrom hyperx fury 2* 4gb 1600 mhz
alaplap: asus b85m-g
hdd: wd ezex 1tb
Mini atx házam van, valószínű, hogy a zsúfoltság miatt nincs elég levegő áramlás és ezért meleg levegővel próbálja lehűteni az eszközöket...gondolom?! (CSAK A MAFFIA 3-NÁL)cpu, vga 70 fok és felette...
Fps csökkenést a WOT nevű online játéknál is és a maffia 3 nál is tapasztalok. Ha 120 ról indul akkor 1-2 óra elteltével lassan leesik kb 50-60 ra és már rendesen szaggat a játék!!! Ha 60 ra állitom a maxot, akkor 30 ig esik le és ugyan az a szindróma.
wotnál jó a hőmérséklet 50-60 fok max, mégis csökken az fps és mégis szaggat.
Az assassin's creed 3- nál sem fps csökkenés, sem melegedés nem tapasztalható.
1920*1024-es felbontás full hd-ban játszom, ha leveszem a grafikát közép szintre akkor is jelentkezik fps csökkenés.
Hónapok óta próbálom kitalálni, hogymi a probléma, de tanácstalan vagyok, légyszi segítsetek rájönni, hogy mi a gond vagy mivel van a gond!!!
wot: fps csökkenés, szaggatás(minden másodpercben ugrik egyet, mintha rendszeres lenne), stabil hőmérséklet
maffia3: fps csökkenés, szaggatás, magas hőmérséklet
assassin's creed3: semmi nem tapasztalható, stabil hőmérséklet és fps.
Nem értem az egészet, nem látok összefüggést, talán a maffiánál indokolt a hömérséklet emelkedés, mert az már igencsak igénybe veszi a gépet, de hasonlóan már 50-60 fpsnél szaggat a játék.
Légyszi segítsetek!!!!
Igen valóban mini át és alaplapot befogado házam van... Sejtettem, hogy nem ártana egy nagyobb ház... A melegedét ez indokolja és bizonyos játékoknál az fps csökkenést és a szaggatast is, de mi van plusz a wottal???
Nincs lágy, nincs pingvin, fps mégis csökken. És elkészült szaggat is 50-60 fpsnel, ami nem normális. A mag hőmérséklete és a CPU is jó 60 alatti..... Lehet, az hogy a zsúfoltság miatt esetleg a vga lapon lévő egyéb alkatrészek melegedése okozhat fps csökkenést???? Tehát a mag hűtve van, de egyéb összetevők lehet, olyan melegek, melyek zavaró tényezők lehetnek??!!
A típusát nem tudom, eredetileg ez egy irodai szg volt, csak fejlesztettem... Képet tudok felrakni , ha muszáj...
Köszönöm a segítségedet!!!!
Veszek egy újabb tágasabb házat, meg nem tudom milyet, számomra nem fontos a stílus és a dizájn, csak hűtsön.
Egyébként a CPU is melegedett, de vettem rá egy torony hűtőt és jobb lett a helyzet. De az fps csökkenés meg fenn áll.
Esetleg tudnál írni támpontot, hogy milyen szempontot vegyek figyelembe???
"de mi van plusz a wottal???
Nincs lágy, nincs pingvin, fps mégis csökken. És elkészült szaggat is 50-60 fpsnel, ami nem normális." - Ezt fordítsd le nekem pls, többszöri nekifutásra sem értettem meg :D
[link] - Itt egy támpont az ideális hőmérsékletekről. A HDD-m (samsung) azért 41 fokos mert az előtte levő ventit az új táp miatt nem tudtam bekötni, kell majd hozzá valami toldás. A másik tároló az SSD az azért olyan hűvös. Amúgy ez a házam van: Zalman Z9 Neo. Link róla ha érdekelne: [link] Elég tágas és jól szellőzik, az 5 gyárilag benne levő venti is erről gondoskodik. Mondjuk még annyi, hogy a Lol-nál komolyabb játék ezt a konfigot még nem terhelte meg amim most van mert amióta Lol-ozok nem nagyon töltök le más játékot. Attól még van, hogy kliens a háttérben fut + a böngésző és kitudja mennyi lap nyitva köztük youtube is és meg sem nyikkan, bírja és nem melegszik. Egyébként ha nincs ilyen extrém meleg mint ami mostanság van még hűvösebb a rendszerem és pedig az 5 ventiből nem használom az összeset, a felső 2-t mivel azok világítanak azt hello. Mondjuk nekem gyengébb karim is van, ez nem tol annyi hőt és nincs is megterhelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!