Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mért érettségi tananyag az...

Mért érettségi tananyag az microsoft office csomag használata az infó érettségin?

Figyelt kérdés

Én például csak azért nem kezdtem bele az emelt info érettségibe, mert exelt, wordöt és ppt-t kellet volna tanulnom, ahoz hogy át mennyek. (Meg persze külföldi egyetem ahova megyek nem kért infóból érettségit, de ez a kérdés szempontjából annyira nem releváns infó.)

Ezek a dologok mért vannak még mindig benne az érettségiben? Közép szinten megértem valamennyire, de emelten.

Lényegében arra készít fel, hogy jó titkárnő legyél, de az egyetemre...

2017. júl. 9. 20:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"* biztos, hogy ha megtanulja a trendi dolgot a nebuló, azt tudja hasznosítani a továbbiakban? van-e rá igénye a cégeknek?

* a szükséges eszközöket, a tanárok továbbképzését ki állja? mennyire függ ez egy cégtől? "

Nem trendi dolgokra gondoltam. Nem akarok pl.: media queriesről vagy flexboxokról tanuljunk (hamár webfejlesztésnél vagyunk). Az informatika tankönyvem negyede az algoritmusokról és az adatbázis kezelésről szól mégsem vettünk semmit sem belőlle, csak megtanultuk, hogyan lehet egy táblázatokat csinálni amire vagy magadtól rájösz vagy az interneten rá keresel... pont hogy az igazán fontos alapokat nem tanultuk és más iskolákba járó ismerőseim is ezt mondják.

Itt nem a trendiségről van szó...

A gimnáziumok nem a cégekre készítenek fel minket hanem a továbbtanulásra.

2017. júl. 9. 23:38
 12/13 anonim ***** válasza:

"Az informatika tankönyvem negyede az algoritmusokról és az adatbázis kezelésről szól mégsem vettünk semmit "

Mert nincs rá idő/lehetőség, illetve gyaníthatólag a nebulók részéről affinitás (nem mindenki megy programozónak, nem mindenkit érdekel).

"amire vagy magadtól rájösz vagy az interneten rá keresel..."

Vagy nem. Ne magadból indulj ki.

2017. júl. 9. 23:53
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Romániai vagyok, és kevés dolog van ami az itteni oktatási rendszerben jónak nevezhető, de az informatika oktatását mindenképpen idesorolnám. Két külön tantárgy a programozás és az office (stb..), a programozást reál tagozaton oktatják csak (természettudomány osztály illetve matek-infó), az officet meg profiltól függetlenül mindenhol.

És Officeból MINDENKINEK kötelező érettségiznie, de kilehet váltalni ECDL vizsgával.

Programozás érettségiben meg CSAK programozás van, viszont a magyarországi programozás tananyaga kimerül 10.-osztály második felére egy matek-fizika/matek-infó osztályban.

2017. júl. 10. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!