Profi Photoshopposok! Az alábbi problémának mi lehet a megoldása?
Arról van szó, hogy szerkesztettem photoshop cs6-ban szórólapot, és PDf-be kellett volna elmentsem, de nem tudtam valamiért, s megkérdtem az egyik ismerősöm hogy átküldöm a psd filet,s akkor nekem küldjön vissza egy
pdf-et. Na meg is csinálta, de ezek a vonalak valamiért látszanak, mi lehet az oka? S ha ott azok látszanak, miért nem látszódik az egész kőrvonal? S fent is van egy hullámos rész a szórólapon, amit ugyanígy szerkesztettem, de ott nem látszik semmi felesleges vonal
Igen, lehet kompatibilitási probléma. Mentsd ki a képet PNG-be, TIF-be vagy akár BMP-be, és azt küldd át neki.
PDF-et hogyan próbáltál csinálni?
1.: Ha hirdetést szerkesztesz és PDF-nem kell, tehát ezek szerint nyomdai, akkor ne PS-ban csináld a végeredmény, használd, de a kész anyagot legalább illustratorban szerkeszd
2.: Egy sima mentett pdf-nél sokszor előfordul az a hiba, hogy a képen nem oda illő vonalak vannak, ez azért fordul elő, mert pdf exportálásnál (ebbe most ne menjünk bele, hogy miért) szétszabdalja a képeket a pdf
tehát ezek elvileg csak olyan volalak amik nálad látszanak, de nyomdában már nem fognak.
3.: Úgy tudod leellenőrizni, hogy hiva-e vagy a pdf miatt van, hogy egyszerűen nagyítsd ki az adobe readerrel, ha a vastagsága nem növekszik a vonalnak, akkor csak illesztés, ha növekszik és pixelesedik, akkor valóban a pdf exporttal volt gond
Azaz hogy nincs adobe readerem, s nem tudok telepíteni mert az installerem rossz, s a windowsot sem akarom újrarakni odáig hogy ez a szórólapos cucc legyen kész.
De akkor most mit tudnák csinálni, vagy hogyan tudnám módosítani az anyagot hogy ezek ne látszodjanak?
Én próbáltam mindenféleképpen PDF-bementeni, néztem youtubon videókat s az alapján, de sehogyse jött össze.
Az órám pedig nem jár rosszul, erdélyi vagyok
Le is töltöttem, de ugyanaz.
S mi lenne ha szimplán JPG-be menteném el, s azt az anyagot adnám oda a nyomdásznak hogy nyomja rá a szórólapokra?
nem szeretném elkúrni, 1000 darabról lenne szó(tudom ez se nagy szám, de kezdő vállalkozóként már egy csomó mindenre fizettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!