Visszallitottam a gepemet alapallopta de befagyott. Kikapcsoltam de aztan ezt irta ki a gep: An operating system wasn't found. Try disconnenting any drives that don't contain an operating system. Press Ctrl+Alt+Del to restart. Mit csinaljak?
Figyelt kérdés
2017. jún. 29. 00:13
1/8 anonim 

válasza:

Vagy annyira alapállapotba került a géped, hogy még operációs rendszer sincs rajta, vagy pedig behalt a HDD. Vagy lehet, hogy nem érintkezik a HDD csatlakozója. Menj be a BIOS-ba, és nézd meg hogy látja e a HDD-t/SSD-t, illetve hogy lát-e oprendszert. Ha a HDD-t látja, csak nincs oprendszer, akkor telepíts fel egyet. Ha nem látja a lemezt, akkor csatlakoztasd újra, ha bekapcsoláskor folyamatosan kattogó hangot ad a lemez, akkor valószínűleg annyi neki.
2/8 A kérdező kommentje:
Es a biosba melyik menupontba nezzem meg a HDD-t?
2017. jún. 29. 00:29
3/8 anonim 

válasza:

Startup, Boot device, stb.
Hasonlót keress.
4/8 anonim 

válasza:

pl a Boot résznél hogy behozza-e, de a főképernyőn (Main) is szokott lenni HDD információ (pl. HDD Status néven). Sőt egyesekben még self-testként is ott van. Ez BIOS-tól függ. AMI BIOS-nál pl. lehet Advanced->IDE Configuration is. Ha semmilyen menüben nem látod a HDD-d nevét, akkor valószínűleg nem érzékeli.
5/8 A kérdező kommentje:
Semelyik menupontban nem latom a HDD-t
2017. jún. 29. 13:08
6/8 anonim 

válasza:

Az alapállapotba állítással azt érted, hogy rányomtál hogy újratelepíted a recovery partícióról a gépet, de menet közben lefagyott? Akkor jó eséllyel annyi is elég, hogy beraksz egy telepítőlemezt és újratelepíted.
Ha nem hozza be telepítéskor, akkor amikor bekapcsolod a gépet, pörög a HDD? (jobbik eset) Vagy ad folyamatos kattogó hangokat? (rosszabbik eset) Ha tényleg sehol nem mutat HDD-t a BIOS-ban, akkor lehet hogy behalt a HDD. (Vagy jó esetben csak nem érintkezik rendesen, rossz a kábel vagy nem kap elég áramot).
7/8 A kérdező kommentje:
Beraktam telepito cd-t de nem hoz ki semmit, es igen menet kozbe befagyott aztan kikapcsoltam aztan ki hozta a hiba uzenetet de maskor sose csinalta ezt
2017. jún. 29. 18:14
8/8 A kérdező kommentje:
De nem rendes telepito cd-nk van hanem ki van irva egy cd-re de meprobaltam es kattog egy kicsit
2017. jún. 29. 18:23
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!