Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan működik a google...

Elty1988 kérdése:

Hogyan működik a google authenticator?

Figyelt kérdés

Ez az app kel hogy egy acountba ki tudjak kapcsolni egy kétlépcsős azonosítást.(ami magától kapcsolódott be) De ezt hogy kel használni? Megadtam neki ami kel, de nem jó a kód amit kaptam.

Válaszokat előre is köszönöm.

2017. jún. 28. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:

A Google Authenticator a bekapcsolás után mindig ad egy kódot, amit be kell írjál amikor be akarsz jelentkezni. Ezt a kódot egy titkosítási kulcs alapján generálja. Ezt a kulcsot akkor kaptad meg, amikor bekapcsoltad a kétlépcsős azonosítást (vagy be kellett gépelni, vagy egy QR kódot kellett bescannelni). Ha "csak úgy magától" kapcsolódott be, akkor nincs ez a kulcs elmentve, így nem tudsz kódokat generálni.

Hogyan adtad hozzá most így utólag a weboldalt a Google Authenticatorhoz, hogy mutassa a kódot? Csak mert utólag már nem lehet. **Keress valami lehetőséget**, hogy Google Authenticator nélkül (pl. SMS vagy e-mail azonosítással) ki tudd kapcsolni a kétlépcsős azonosítást. Oldalfüggő, hogy van-e ilyen lehetőség és hol. Ha feltörték esetleg a fiókodat, erre szokott lenni opció visszaállításhoz, ebben az esetben azt is nézd meg, van e keylogger a gépen.

2017. jún. 28. 18:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Fiók nevet kért azt adtam meg neki. (ncsoft, Blade and soul) Az ncsoft fiókon belül keveredtem egy olyan oldalra ahol ott volt a kód amit kért meg a QR kód. Ezeket megadtam neki majd kaptam a kódot ami nem jó. Kódot meg sehol nem kaptam amikor bekapcsolódott. Semmi e-mailt, semmit.
2017. jún. 28. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ezen a képen lévő kóddal csináltad? [link]

Úgy nem lesz jó, mert minden fiókhoz más a kód (másképp nem növelné a biztonságot). Nem tudom hogy már megtetted-e, de az oldaluk szerint ilyenkor értesítened kell a supportot itt, Login/Password Issue kategóriával: [link] (vagy ha nem jön be akkor a support@bladeandsoul.com címen).

Viszont nagyon nem kéne magától bekapcsolódnia, úgyhogy csinálnék valami víruskeresést.

2017. jún. 28. 21:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Bejelentkeztem és valahogy át keveredtem arra az oldalra ahol ez van. Nekem más volt a kód. Nem még nem próbáltam. Megyek teszek vele egy próbát. Köszönöm szépen a segítséget.
2017. jún. 28. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!