Athlon II X3 445 processzor vagy Intel Core Duo processzor?
Szerintem gondold ezt át....
Munkára 7-8 éves technológia nem biztos, h elég lesz.
Nem tudom milyen jellegű munka, de ilyen gépen erősen kétlem, h Win10 futna pillanatnyilag.
Az sem biztos, hogy egyáltalán támogatja driverileg azt, mai benne van a gépben.
A Win7 meg jellemzően lassabb. (WinXP meg nagyon sok okból nem javasolt)
Ha esetleg kérnek egy új verziós Office-t, az jellemzően több RAM-ot kérne, mint ami neked valószínűleg a konfigodhoz van.
Ha munkára kell a számítógép, akkor valószínűleg sokat szeretnél ülni előtte, és olyankor azért nagyon nem mindegy, hogy a gép vár rád, vagy te vársz a gépre.
Amit követelnek, az nem biztos, hogy optimális is a munkára, csak épp lehetséges rajta megcsinálni.
Ha ez egy komoly és biztos munka, akkor szerintem menj be egy jobb számtechboltba, mondd meg nekik, hogy kinézted a Pentium G4560 nevű processzor, és ekőre szeretnél valami nagyon olcsót építeni.
A proci kb 17-18 ezer ft, alaplap talán egy 10-12 ezer.
4 giga DDR4-es RAM-ot benyomsz mellé, az minden ilyen otthoni munkához elég lesz.
Videokártya nem kell, mert a prociba épített videochip teljesen jó munkára. Ház meg táp ott van a régiben, billentyűzet, egér is gondolom.
Monitor.... hát abból egy FullHD a minimum. Ilyet már el lehet csípni 10-12 forint körül hardveraprón.
(arra próbálj ügyelni, hogy legyen digitális bemenete... szóval DVI... nem feltétlen muszáj, csak kb egy árban vannak, és később jól jöhet)
Ha a jelenlegi gépedben nincs SSD, akkor azt is érdemes átgondolni. Ez speciel egy drágább kiadás, de egy 120-as SSD-re már kényelmesen ráfér egy windows, és a régi vinyódat is mellé lehet dugni adattárolós meghajtónak.
(már ha sata és nem IDE...)
Ez így mindenestől maximum egy 40-50 ezer forintos tétel. Ami kb észre se vehető, ha tényleg munkára kell a dolog.
Mármint valódi, komoly munkára, amiből meg lehet élni.
(és ez a konfig számtógép marad még vagy 5-6 évig)
Persze, ezt Te látod, hogy mennyire van erre szükség.
Szerintem próbáld meg a munkát az aktuális gépeden elvégezni, és ha azon nem megy úgy, ahoy kényelmes lenne, akkor gondolkodj váltásban.
De akkor Pentium G4560-ra válts. Nagyon új proci (Kaby Lake alapú) és nagyon jó ár/érték aránya van.
Általában Word meg Excel adatrögzítés szokott lenni.
Ami "működik" ugyan ilyen öreg vackokon is, de nem egy kellemes élmény....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!