Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Athlon II X3 445 processzor...

Athlon II X3 445 processzor vagy Intel Core Duo processzor?

Figyelt kérdés
Otthonról végezhető számítógépes álláshoz minimum követelmény az Intel Core Duo processzor, de nekem Athlon van. Mivel nem értek hozzá és magyar nyelvű oldalon nem találtam összehasonlítást, így nem tudom hogy az megfelel-e, jobb-e mint az Intel Core Duo? Köszönöm előre is a válaszokat.

2017. jún. 12. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Jobb tőle az X3, ha nem is sokkal.
2017. jún. 12. 15:25
 2/5 Takysoft ***** válasza:

Szerintem gondold ezt át....

Munkára 7-8 éves technológia nem biztos, h elég lesz.

Nem tudom milyen jellegű munka, de ilyen gépen erősen kétlem, h Win10 futna pillanatnyilag.

Az sem biztos, hogy egyáltalán támogatja driverileg azt, mai benne van a gépben.

A Win7 meg jellemzően lassabb. (WinXP meg nagyon sok okból nem javasolt)

Ha esetleg kérnek egy új verziós Office-t, az jellemzően több RAM-ot kérne, mint ami neked valószínűleg a konfigodhoz van.

Ha munkára kell a számítógép, akkor valószínűleg sokat szeretnél ülni előtte, és olyankor azért nagyon nem mindegy, hogy a gép vár rád, vagy te vársz a gépre.

Amit követelnek, az nem biztos, hogy optimális is a munkára, csak épp lehetséges rajta megcsinálni.

Ha ez egy komoly és biztos munka, akkor szerintem menj be egy jobb számtechboltba, mondd meg nekik, hogy kinézted a Pentium G4560 nevű processzor, és ekőre szeretnél valami nagyon olcsót építeni.

A proci kb 17-18 ezer ft, alaplap talán egy 10-12 ezer.

4 giga DDR4-es RAM-ot benyomsz mellé, az minden ilyen otthoni munkához elég lesz.

Videokártya nem kell, mert a prociba épített videochip teljesen jó munkára. Ház meg táp ott van a régiben, billentyűzet, egér is gondolom.

Monitor.... hát abból egy FullHD a minimum. Ilyet már el lehet csípni 10-12 forint körül hardveraprón.

(arra próbálj ügyelni, hogy legyen digitális bemenete... szóval DVI... nem feltétlen muszáj, csak kb egy árban vannak, és később jól jöhet)

Ha a jelenlegi gépedben nincs SSD, akkor azt is érdemes átgondolni. Ez speciel egy drágább kiadás, de egy 120-as SSD-re már kényelmesen ráfér egy windows, és a régi vinyódat is mellé lehet dugni adattárolós meghajtónak.

(már ha sata és nem IDE...)

Ez így mindenestől maximum egy 40-50 ezer forintos tétel. Ami kb észre se vehető, ha tényleg munkára kell a dolog.

Mármint valódi, komoly munkára, amiből meg lehet élni.

(és ez a konfig számtógép marad még vagy 5-6 évig)

Persze, ezt Te látod, hogy mennyire van erre szükség.

Szerintem próbáld meg a munkát az aktuális gépeden elvégezni, és ha azon nem megy úgy, ahoy kényelmes lenne, akkor gondolkodj váltásban.

De akkor Pentium G4560-ra válts. Nagyon új proci (Kaby Lake alapú) és nagyon jó ár/érték aránya van.

2017. jún. 12. 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
már most félek. mi az az otthonról végezhető gépes munka? mit kell eladni?
2017. jún. 12. 21:18
 4/5 Takysoft ***** válasza:

Általában Word meg Excel adatrögzítés szokott lenni.

Ami "működik" ugyan ilyen öreg vackokon is, de nem egy kellemes élmény....

2017. jún. 13. 16:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, komolyabb munkara kellene, tv illetve rádio adast kell legepelni valami programban amit majd telepiteni is kell. Valos munka, pont ezert volt kerdes a gep. De sajnos altalaban en varok a gepre es itt nem lehet olyan hogy lefagy vagy hasonlok gepeles kozben. Szoval valoszinu passzolom az allast. Koszonom a valaszokat ismetelten! :)
2017. jún. 14. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!