Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rar fájl sérült! Mit lehet tenni?

KockafeJX kérdése:

Rar fájl sérült! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Üdv! Elkezdtem játszani ps2-es emulátorral, és a god of war 2-t letöltöttem egy oldalról. és nem nyitja meg mert sérült. Mondom oké.. Letöltöm másik oldalról ott sem nyitja meg mert sérült.. Letöltök egy másik játékot és annál is ezt írja ki.. (7zip be van mentve)Köszi a segítséget.

2017. jún. 4. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

most rar vagy 7zip?

Ha valóban sérült, akkor töltsd le újra.

Ha valóban nem is archive állomány, csak webszemét, hogy a weboldalak malware-rel fertőzzék a géped, akkor vírusírtás + ilyenek azonnal!

2017. jún. 4. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ha a PeaZIP progi sem tudja megnyitni, sérült volt már a feltöltött fájl is!
2017. jún. 4. 18:46
 3/9 A kérdező kommentje:
hiába töltöm le mégegyszer.. Máshonnan is ugyan ez van.. Haverom is ugyan onnan töltötte ahonnan én és neki működik.. Itt egy kép róla: [link]
2017. jún. 4. 18:48
 4/9 anonim ***** válasza:
... vagy rossz a HDD vagy rossz az adatkábel...
2017. jún. 4. 18:48
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Ha .7z a file vége, akkor ne rar-ral bontsd már ki, mivel nem rar file, könyögöm!!! Hónapokkal, évekkel van elmaradva az aktuális 7z szabvány mögött!

[link]

2017. jún. 4. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is dobd ki azt a winrar nevu szutykot, semmi ertelme ilyen osregi vackot hasznalni, hiaba megszokas.
2017. jún. 4. 22:18
 7/9 tabaki ***** válasza:

„Ha .7z a file vége”

Azt meg a Tulajdonságok menüben láthatod, mert gyanúm, hogy engedélyezve van az „Ismert fájltípusok elrejtése”. Egyébként nem nagyon szükséges megnézni -- amennyire tudom, a 7zip nem is tömörít RAR-ba, .7z lesz az.

2017. jún. 4. 22:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha 7zip-pel nyitom meg akkor sajnos azt írja ki, hogy:a fájl nem nyitható meg archívumként.
2017. jún. 5. 08:10
 9/9 tabaki ***** válasza:

@#8:

Először is, bocsánat a tegnap esti figyelmetlenségemért, a linkelt képen valóban jól látható a .7z kiterjesztés, tehát egyértelműen a 7zip az illetékes. Csakhogy:

„Ha 7zip-pel nyitom meg akkor sajnos azt írja ki, hogy:a fájl nem nyitható meg archívumként.”

Azért ez elég furcsa gondolatmenet. Ha az autószerviz szerint a kocsid helyrehozhatatlan, akkor nyilván az ezermester Béla bácsi is erre a következtetésre jut előbb-utóbb. A WinRAR láthatóan semennyit nem lendített az ügyön, csak kiírta, hogy most ezt a fájlt vizsgálja, azután ugyanúgy nem tudott mit kezdeni az adatokkal. Az archívum típusát vélhetőleg nem a fájl fejléce vagy szerkezete, hanem egyszerűen a kiterjesztés szerint határozta meg, de ezen az alapon éppen 0 bájtot tud értelmezni a tartalmából. Vagyis bármi lehet.

Akárhogyan is, a fájlod működésképtelen. A képről egyedül a neve olvasható le, az már nem, hogy tényleg hibás-e, vagy eleve egész más van benne -- még a mérete sem derül ki, hogy legalább annak az alapján valami sejtelem kibontakozhasson.

Ha a haverodnál valóban használhatónak bizonyult, akkor szerintem a legegyenesebb megoldás, hogy kérd el tőle, és azt telepítsd.

2017. jún. 5. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!