Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért fagyhat le játék közben...

Miért fagyhat le játék közben a gép?

Figyelt kérdés
Mostanában elkezdett a gépem lefagyni egy-két játék közben (mint pl: CS:GO,Total War: Warhammer,H1Z1 King of the Kill), de pl a League of Legendsnél még egyszer sem fagyott le. Eddig a Windows memóriadiagnosztikát és az Intel Processor Diagnostic Tool-t használtam és egy sem talált hibát. A Speccy-vel a lefagyást követő újrainditás után azonnal ellenőrzöm a hőmérsékletet (CPU 45°C, Alaplap 60°C, GPU 40°C). Ötlet, hogy mit csinálhatnék még? :/

2017. máj. 30. 21:36
 1/4 Dongaben ***** válasza:
Én megnéznék egy "Rendszer visszaállítás"-t a hibát megelőző időpontra.
2017. máj. 30. 21:42
 2/4 Takysoft ***** válasza:

Hát ilyesminek sok oka lehet. Driverhiba, kevés táp, vagy túlmelegedés.

Driverhiba akkor léphet fel, ha pl frissül a driectx, és olyan új funkciókat használna, amit eddig nem.. de ez ritka.

A tápok hatásfoka idővel néha csökken. Szóval azzal is lehet gond.

Az én gépemmel volt ilyen. Másfél év után, semmi egyéb változás nem volt a gépben, semm új alkatrész, egyszer csak elkezdtek fagyogatni a dolgok. Tápcsere oldotta meg.

Aztán ami a legvalószínűbb, tekintve, h közeleg a nyár... túlmelegedik a rendszer. Csekkold le a videokari és a proci hőmérsékletét. stress-test ilyesmik..

Csekkold le, hogy pörögnek-e rendesen a ventik. Ha nem, akkor porpisztoly és WD40.

Esetleg vedd le a gép oldalát, és irányíts befelé egy szép nagy ventilátort :D Ha úgy nem fagy, akkor az volt a gond.

2017. máj. 31. 16:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Lemértem játék közben és hááááát az alaplap elérte a 80-85 °C, a processzor 60 °C. Nem tudom mitől melegedhet ennyire fel. Köszönöm szépen a választ!
2017. máj. 31. 21:43
 4/4 Takysoft ***** válasza:

Kapjad le a gép oldalát, ha nem laptop. Irányítsb bele egy kisebb szobaventilátort.

Teszteld kb 3-4 órán át játék közben, és ha jó, akkor a hűtéssel lesz a gond. Valami erősebbet kéne szerezni rá, vagy esetleg kipucolni a jelenlegit.

Ha laptop, akkor meg olyan felületen használd, amin nincs terítő, takaró, hanem pl fa asztal, vagy üveglap.

Esetleg emeld meg egy kicsit és fújass alá levegőt vetilátorral.

Itt is 3-4 óra stresszteszt, és ha úgy nem fagy, akkor... na akkor ötletem sincs, talán szervizben tudnak kezdeni vele valamit, erősíteni a hűtését...

2017. jún. 1. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!