Melyik a legeslegkisebb rendszerigényű linux disztró?
Figyelt kérdés
Képzeljetek el egy olyan Dual Core-os, 1ghz-es gépet, amin 5mp kell ahhoz, hogy betöltődjön a windows fájlkezelő...2017. máj. 27. 20:43
11/18 anonim válasza:
Gépfüggő. A régi Thinkpad T34-esemen a Lubuntu jóval gyorsabb, mint az XP valaha volt.
12/18 anonim válasza:
Netezni az ilyen régi gépekről úgy lehet, hogy a legerősebb gépedre ráRDPzel. Mint a régi unixos időkben. Egy alsó-középkategóriás laptop 3-4 kisgépet ki tud szolgálni. Az élmény hagy maga után kívánnivalót.
13/18 anonim válasza:
antiX. Debian stable alapú. Gyors, magyarul is tud.
14/18 anonim válasza:
#6, nekem átjött, értem én, miért írtad, de én a kérdezőnek próbáltam segíteni, mert könnyen félreérthető.
15/18 Alex Fly válasza:
Disztrowatch-on találsz párat... Puppy, antix, DSL...
16/18 anonim válasza:
"4GB ram"
Az rengeteg. Erre kb. bármit tehetsz, esetleg a Unity/Gnome3 és a Cinnamon desktop-ot kerüld el, de azt is csak biztos-ami-biztos alapon.
(Saját javaslat: Mint XFCE vagy Mint MATE.)
17/18 Tom Benko válasza:
DSL, Slitaz, TinyCore, Puppy...
Pl. TC összesen 12M GUIval: [link]
18/18 anonim válasza:
Szerintem nem rendszerrel van a nagy gond, hanem a HDD -vel, esetleg nincs valami alap driver pl. VGA telepítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!