Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudtok erre a gépre mondani...

Tudtok erre a gépre mondani kisméretű linux disztrókat?

Figyelt kérdés

a gép:

512SDram

1.5 ghz Pentium 4

70GB HDD

Nvidia Gerfoce2 MX400/400

Ami könnyen használható.Még kezdő vagyok a linuxban.

2015. máj. 2. 00:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a könnyű használhatóság és az alacsony rendszerigény kettőssége nincs benne olyan sok disztróban.

Ha kezdő vagy , de azért már van Linuxos tapasztalatod akkor Debian LXDE (én ezt tenném rá) vagy Manjaro XFCE , ha abszolút kezdő vagy akkor talán Lubuntu.

2015. máj. 2. 01:20
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod.Megprobálom a debian-t.

Milyenek a tapasztalataid a debian-ról?

2015. máj. 2. 01:32
 3/16 anonim ***** válasza:
49%
Puppy
2015. máj. 2. 06:12
 4/16 anonim ***** válasza:
én a lubuntut ajánlanám
2015. máj. 2. 06:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A Lubuntu ugyan jó, de a hivatalos oldalukon ott van, hogy 10 évesnél régebbi gépeken nem biztos hogy jól működik, továbbá a memóriaigénye 512 MB, de a fejlettebb oldalakhoz (youtube, facebook) legalább 1 GB ajánlott.

Talán a Puppy jó erre a gépre.

2015. máj. 2. 08:18
 6/16 anonim ***** válasza:

A Puppy tuti elfut, de a kinézetét utálni fogod, és a telepítése sem olyan, mint más disztróké, tekintve, hogy live módra lett tervezve, nem fix telepítésre.

Első körben én is Debian+LXDE-t javaslok, vagy jókat hallottam még az antiX-ról, bár nem próbáltam. (Debian testingre épül.)

2015. máj. 2. 08:40
 7/16 Tom Benko ***** válasza:
37%
ArchLinux+IceWM, DM-et felejtsd el, karakteres bejelentkezés + startx, böngészőnek valami nagyon lightweight, dillo mondjuk, maximum Midori. Youtube-ot mplayerrel nézzed, stb... Ja, aq flash durván felejtős.
2015. máj. 2. 09:36
 8/16 anonim ***** válasza:

Január óta használom , és nem ütköztem problémába , míg kb a Debianra épülő Lubuntu többé kevésbé egy bughalmaz volt (legalábbis nekem)

Ha felteszed arra figyelj , hogy mindenképp állíts be root jelszót is.

Viszont ha netezni is akarsz vele , akkor valami nagyon puritán böngésző kellene hozzá: Uzbl vagy Midori.

Youtube helyett talán minitube (bár sajnos nem megy minden vele)

Libreoffice is felejtős , Abiword +Gnumeric

2015. máj. 2. 12:57
 9/16 tabaki ***** válasza:
44%

„A Puppy ... live módra lett tervezve, nem fix telepítésre.”

Öhm... ezt vajon miből szűrted le? Saját csomagkezelője van, amiből időnként kétségkívül adódhatnak bonyodalmak, de a Puppy teljesen szimpla asztali rendszerként települ. Nem téveszted össze pl. a Slaxszal?

2015. máj. 2. 13:28
 10/16 anonim ***** válasza:
49%

„A Puppy ... live módra lett tervezve, nem fix telepítésre.”

nos,a Puppy kimondottan régi,elavult gépekre van tervezve,mint pl : p1,p2,p3,p4.

2015. máj. 2. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!