Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudtok erre a gépre mondani...

Tudtok erre a gépre mondani kisméretű linux disztrókat?

Figyelt kérdés

a gép:

512SDram

1.5 ghz Pentium 4

70GB HDD

Nvidia Gerfoce2 MX400/400

Ami könnyen használható.Még kezdő vagyok a linuxban.

2015. máj. 2. 00:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Öhm... ezt vajon miből szűrted le?"

A tucatnyi hivatalos leírásból, ami figyelmeztet, hogy alapvetően nem lemezre telepítésre lett kitalálva. Nem lehetetlen, de nem is szokványos. Nézzetek utána, utána lehet álmélkodni.

2015. máj. 2. 22:02
 12/16 tabaki ***** válasza:
Hát, azt az erényét mindenhol kiemelik, hogy cédéről, pendrájvról is futtatható, illetve, hogy a kicsisége miatt teljes egészében futhat a memóriában is, ezért _nem szükséges_ fixen telepíteni a teljes értékű rendszerként való használatához, de hogy ez figyelmeztetés volna... Igen, az nagyon ügyes húzás, hogy a rendszer állapotát akár a cédére is fel tudja írni leálláskor, de a rendszer ugyanolyan szimplán installálható a live-lemezről, mint más disztrók -- nem, hogy nem lehetetlen, hanem magától értetődő, beépített lehetőség. Nem állítom, hogy végigtúrtam érte a netet, de nem akadtam bele olyan utalásba, amely intett volna a merevlemezre való telepítéstől.
2015. máj. 3. 00:16
 13/16 Tom Benko ***** válasza:
Na akkor, hogy egy kicsit tisztában lássunk: a Puppy, akárcsak a DSL és társaik, eredetileg azért készültek, hogy az embernek mindig lehessen kéznél egy futtatható OS. Ennek érdekében minimalizálták a rendszert. Időközben azonban felmerült az igény, hogy rendes desktop rendszer is legyen belőlük, így van Live és telepíthető verziójuk is. A minimalizmus ugyanakkor teljes egészében megmaradt.
2015. máj. 3. 09:59
 14/16 tabaki ***** válasza:

@Tom Benko:

Lehet, hogy történetileg igazad van (bár nem sok nyomát látom másutt), de amikor (kábé nyolc éve) a Puppyval meg a Damn Small Linuxszal találkoztam, az épp azért történt, mert régi számítógépre telepíthető rendszert kerestem. Ez már akkor igaz volt mindkettőre, sőt éppen ezen az alapon ajánlgatták őket minden effélével foglalkozó oldalon. A telepítésük akkor sem volt kaland, nulla tudással fel tudtam rakni mindkettőt, ezáltal tovább éltetve a régi gépeimet.

Nem véletlen ellenpontoztam a Puppyt a Slax emlegetésével. Arra bezzeg igenis igaz, hogy elsősorban külső eszközökre tervezték, olyannyira, hogy -- amennyire tudom -- a mai napig nincs kényelmesen triviális módszere a merevlemezre való telepítésének, noha némi rafinéria bevetésével az is megvalósítható. „Nem lehetetlen, de nem is szokványos.”, ld. fentebb.

2015. máj. 3. 10:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az új Puppy (6-os verzió) nagyon jól sikerült, egyáltalán nem ronda (háttérképet kicseréled), a böngészője is teljesen rendben van (Pale Moon- egy Firefox változat), olyan mint a villám, kép, hang stb. minden kifogástalanul működik. Én csak pislogtam, hogy hogy a francba lehet ezt megcsinálni.

Kétségtelenül szokni kell, de úgy gondolom megéri a fáradságot.

2015. máj. 3. 12:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Ment mindenkinek a zöld kéz.:)
2015. máj. 3. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!