Tudtok erre a gépre mondani kisméretű linux disztrókat?
a gép:
512SDram
1.5 ghz Pentium 4
70GB HDD
Nvidia Gerfoce2 MX400/400
Ami könnyen használható.Még kezdő vagyok a linuxban.
"Öhm... ezt vajon miből szűrted le?"
A tucatnyi hivatalos leírásból, ami figyelmeztet, hogy alapvetően nem lemezre telepítésre lett kitalálva. Nem lehetetlen, de nem is szokványos. Nézzetek utána, utána lehet álmélkodni.
@Tom Benko:
Lehet, hogy történetileg igazad van (bár nem sok nyomát látom másutt), de amikor (kábé nyolc éve) a Puppyval meg a Damn Small Linuxszal találkoztam, az épp azért történt, mert régi számítógépre telepíthető rendszert kerestem. Ez már akkor igaz volt mindkettőre, sőt éppen ezen az alapon ajánlgatták őket minden effélével foglalkozó oldalon. A telepítésük akkor sem volt kaland, nulla tudással fel tudtam rakni mindkettőt, ezáltal tovább éltetve a régi gépeimet.
Nem véletlen ellenpontoztam a Puppyt a Slax emlegetésével. Arra bezzeg igenis igaz, hogy elsősorban külső eszközökre tervezték, olyannyira, hogy -- amennyire tudom -- a mai napig nincs kényelmesen triviális módszere a merevlemezre való telepítésének, noha némi rafinéria bevetésével az is megvalósítható. „Nem lehetetlen, de nem is szokványos.”, ld. fentebb.
Az új Puppy (6-os verzió) nagyon jól sikerült, egyáltalán nem ronda (háttérképet kicseréled), a böngészője is teljesen rendben van (Pale Moon- egy Firefox változat), olyan mint a villám, kép, hang stb. minden kifogástalanul működik. Én csak pislogtam, hogy hogy a francba lehet ezt megcsinálni.
Kétségtelenül szokni kell, de úgy gondolom megéri a fáradságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!