A meghajtó sérült mi a teendő?
A mai nap bekapcsoltam a gépem és kiirta hogy a merevlemez sérült ezért ujra indítja és elindítja a hibaelhárított.
El is indította de nem oldotta meg a problémát
Mikor bekapcsolom egy kék hátter jön be és kiirja hogy választhatok több speciális lehetőségek kozul.
Itt volt olyan is h régebbi verzio visszaállitása, meg tettem de nem használt
Aztán megprobáltam a teljesvisszaállitást de azt sem tudta megcsinálni
Mit csináljak?
Probáltam de azt írta hogy nem lehet
Legfeljebb egy küldő adathordozorol feltelepítem
Csak nem akartam ezt a macerát+ eltunik minden
Tiszta telepítésre gondoltam. DVD vagy pendrive. (Attól függően, hogy min van Win telepítőd))
Ha a Win külön partíción van, akkor csak azt jelöld ki a telepítés helyének. Akkor minden más megmarad a gépeden.
Ha csak egy partíciód van, akkor egy kissé bonyolultabb lesz, de megoldható...
Régi CD-ket vissza lehet úgy állítani, hogy még valamit le lehessen olvasni róluk, hogy egy kendőre teszel fogkrémet, és jól elkened rajtuk. Mivel a merevlemezekben mágneses lemezek vannak, ezt azzal is meg tudod csinálni.
Vedd ki a gépedből, csavarozd szét, egy kis tiszta rongyra tegyél egy kevés fogkrémet, és dörzsöld jól át az összes mágneslemezt vele. Utána simán menni fog.
Kedves M_Lajos!
Ezt a módszert Te már ki is próbáltad?
Kedves Kérdező!
Nehogy megfogadd a tanácsát!
Egy rövid idézet a HDD-k felépítésének leírásából:
"A mechanika egy alaposan zárt, öntvény fémdobozban kap helyet, melynek belső tere legfeljebb csak egy szűrőkön keresztül vezetett szellőzőnyílással van kapcsolatban a külvilággal. Erre a fej(ek) illetve a lemez(ek) közötti rendkívül kis, tized vagy éppen század milliméteres távolság miatt van szükség, hisz így a két felület közé szorulva akár egy porszem is nagy pusztítást tudna végezni a meghajtó belsejében."
Hát, itt azért nem turkálnék fogkrémes ronggyal...
Kedves M_Lajos!
Ekkora baromságot életemben nem hallottam még amit te itt a merevlemezzel és a fogkrémmel kapcsolatban összehordtál. Ahogy az előző idézte, itt ezred miliméterekről van szó.
Kérdező! Nehogy megfogadd ezt a "tanácsot", mert dogbatod ki a merevlemezedet.
A probléma valószínűleg szoftveres. Csinálj egy tiszta telepítést, előtte formázd a hdd-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!