Mit tegyek a géppel ez esetben?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A gépem már egy ideje halkabb sípolásokat produkál, de máig nem tudom pontosan, hogy mitől. Van hogy rövideket csak (kb. 1 másodperc), de néha megesik hogy 4-5 másodpercig is eltart, eléggé bosszantóak már. Bármikor előjöhetnek, nem függ attól se, hogy pl. a gép terhelve van-e. Napi 4-5x minimum előjön random időpontokban. Tápegység nemrég volt cserélve, de a hiba nem szűnt meg. Én a memóriát, a winchestert és a procit ki is zárnám, na meg értelemszerűen a tápot is, mert 2/2 táp nem lehet rossz. Tehát marad a videokártya vagy az alaplap (lehet valami kondi pl.). A gép működésében nincs semmi hiba, se fagyás, se lassulás, se túlmelegedés. Mit kéne tenni? Köszi!2017. máj. 10. 22:35
1/4 ThodEE GoD válasza:
Ennyi információból soha nem találjuk ki, van normális sipolás is, pl a VGA vrmje tud sípoló hangot adni és semmi baja csak zavaró, nagyon magas fps esetén is sipolás.
Vinyo is adhat ki magából hangot mikor seekel, vagy ha egyszerre sok dolgot ír. Stb
2/4 A kérdező kommentje:
A gép bármikor kiadhatja ezt a halk, rövid sípoló hangot, tehát ez nem függ a terhelésétől, pl. amikor csak egy utorrent fut és itt se vagyok közvetlenül a gép előtt, akkor is megesik. A vinyóra én nem nagyon gyanakszom. A Video Memory Stress (videokártya tesztelő) nevű programot már jópárszor lefuttattam és nem talált semmi hibát egyszer se, persze ettől függetlenül még esélyes, hogy a videokari adja a hangot, ami egyébként egy Asus GeForce GTX 650 Ti 1 GB. A gép működésében sincs semmi rendellenes, stabil, csak éppenséggel ez a hülye hang néha már elég zavaró.
2017. máj. 12. 22:10
3/4 ThodEE GoD válasza:
Szerintem nyugodj meg semmi rendkívüli nem történik a gépedben, rengeteg frekvencia megtalálható a számítógépben a működése közben, akár egy ventilátor fordulat szabályzás is bele eshet olyan tartományba amire a te füled már érzékeny.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, köszi, remélem is hogy nincs miért aggódnom... :)
2017. máj. 14. 00:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!