Pont ma kezdte jelezni a laptopomnál az aksin hogy Javasolt a telepcsere?
Letöltöttem egy programot BatteryViewInfo, amint irtam feltudja tölteni 100%-ra de a battery infon van olyan hogy -Battery Wear Level 38.5%
-Designed Capacity 48 840 mWh
-Full Charged Capacity 18 803 mWh
Nem nagyon értek ezekhez de itt szerintem azt jelenti hogy nem tud teljesen feltölteni (48 840mWh)
Itt egy kép ha valaki nem érti
Remélem megtudjátok nézni...a képet a www.kepfeltotes.eu-ra raktam.
Az élettartama függ attól, hogy ezentúl hogyan fogod használni. Ha továbbra is sokszor használod akkuról akkor szép fokozatosan hal majd meg. Ami úgy értendő, hogy mondjuk most bírja 1 óráig majd lassan csak 50 percig majd 40, majd 30... Aztán a végén már úgyse lesz értelme 15 perces üzemidővel használni. Ezért figyelmeztet, hogy lassan akku csere.
Amit a programod ír az azt jelenti, hogy a Design capacity az a tervezett kapacitás amit új korában bírt. És a full charged capacity az amit jelenleg 100% ra töltve bír. Azaz már fele annyit se bír mint újkorában. Ez még akár 1 évig is elmegy, persze majd ahogy írtam romlik szép lassan az üzemidő, gondolom észrevetted már, hogy nem megy annyit a gép mint mikor új volt.
Ez ilyen, szimplán elöregedig. Egy átlag laptop akku átlagosan 3-600 töltés lemerítési ciklust bír ki a halálágig.
Sokan arra esküsznek, hogy ha konnektor közelében használod akkor vedd ki aksit (persze a beépítettel elég nehéz).
Kérdésedre a válasz:
Számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!