SSD-t fő meghajtóként?
Szerintetek meddig bírja majd az SSD-m ha a laptopomban fő meghajtóként használom? Szóval azon van a Windows, programok, játékok. A képeket, meg hasonlókat nem rajta tárolom. A gépet mindig leállítom, nem hibernálom, stb. Az SSD egy 512GB-os Adlink. Tudom, hogy nem vagytok jósok, de ha így használnám, kb. hány évet bírna ki?
A válaszokat előre is köszönöm!
Mivel nincs benne mozgó alkatrész, nagyon kicsi az esély rá hogy tönkremegy.
Idővel persze minden elhasználódik, de 10évig nyugodtan számolhatsz vele, hogy nem lesz baja.
#1: Ez merész kijelentés, hogy *nyugodtan* számolhat vele 10 évig. Ezen az Adlink SSD-n a fene tudja milyen vezérlő (jellemzően ez szokott elromlani) és NAND van, vagy tévedek, és van ezekről adat/releváns tapasztalat?
Ettől függetlenül lehet, elmegy 10 évig, de én ebben nevesebb gyártóknál is csak bíznék inkább, számolni nem számolnék vele. Ilyen Adlinkeknél meg kifejezetten tartanék tőle hogy 1-2 é után elromlik, garancia semmi, aztán a végén drága lesz a buli. (Nekem öt év garanciás SSD-im vannak, a harmadik évükben terveztem lecserélni őket. Ezt érzem "biztosnak".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!