Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Amikor kikapcsol a notebook...

123456valami kérdése:

Amikor kikapcsol a notebook képernyő a merevlemez dolgozik. Ha hozzáérek az egérhez és a képernyő bekapcsol abbamarad. Energiasémáknál alvóállapot kikapcsolva. Auto Defrag kikapcsolva. Mit lehetne tenni? Win 7. új notebook.

Figyelt kérdés

2017. ápr. 12. 10:50
 1/9 CspCsj ***** válasza:

Szerintem az indexelés okozhatja: (helyi fájlokban keresgélés gyorsítására)

Start menü > Indexelési beállítások > beállítható milyen tartalmakban keresgéljen

Vagy akár teljesen le is tilthatod:

Start menü > Szolgáltatások > Windows Search leállítás/letiltás (ugyanitt visszakapcsolható)

2017. ápr. 12. 11:47
 2/9 A kérdező kommentje:

Ki próbáltam. Szolgáltatásokban letiltottam az indexelést.

Sajnos nem lett jobb tőle. ??

2017. ápr. 12. 12:22
 3/9 CspCsj ***** válasza:
Esetleg az Előtöltés szolgáltatást is próbáld leállítani és letiltani.
2017. ápr. 12. 14:31
 4/9 A kérdező kommentje:

Érdekes dologra jöttem rá. Hálózatról használat közben is villog a HDD led gyakrabban és hallom is , persze nem annyira mint amikor kikapcsol a képernyő.

Viszont akkumulátorral használva minden rendben megy !!

Ilyenkor mi van? Még sosem találkoztam hasonlóval.

Szolgáltatásoknál próbálom kiszűrni, de ez gyanus, hogy valami más... ????

2017. ápr. 12. 14:46
 5/9 CspCsj ***** válasza:

1.

Start menü > egyből írd: resmon > feljebb a találatoknál indítsd > Lemez fülön valamelyik folyamat jobban terhel?

2.

Az óra melletti akku ikonra klikkelve melyik az aktív energiaséma?

Esetleg hátha elállítódott valami:

Akku ikon > További energiagazdálkodási beállítások > az aktív mellett a Séma beállításainak módosítása > alul Speciális energiaellátási beállítások > alul Séma alapértelmezéseinek visszaállítása.

2017. ápr. 13. 20:51
 6/9 A kérdező kommentje:
win 7 -et lecseréltem 8.1-re. Most kikapcsolt képernyőnél minden rendben. Viszont használat közben , feladatkezelőben figyelve csak úgy valamitől "lemez" felugrik 99 százalékig is , már pirossal jelzi. Van , hogy nincs terhelve a merevlemez. Ugyanazokat a progikat használom mint korábbi gépeknél. Már azon gondolkodom, hogy valami notebook séria hiba. Visszavigyem?? Egy hetes gép....
2017. ápr. 14. 15:40
 7/9 CspCsj ***** válasza:

Start menün jobbegérgomb > Eszközkezelőben van ismeretlen vagy felkiáltójeles elem?

Ugyanitt az IDE/ATA ATAPI vezérlők kategóriában Szabványos vezérlő van? Akkor próbáld notebook-gyártó weboldaláról letölteni a frissebb driver-t.

2017. ápr. 14. 23:45
 8/9 A kérdező kommentje:
win 7 után, 8.1 telepítésekor újra raktak a particiókat, driverek fent. Most már csak indításnál ugrik meg a HDD használat főként.. Viszont újab történet , amint telepítem a Skype asztali alkalmazást 100 % -os lemezterheltség ismét. Még akkor is , ha uninstallálom a Skypet. Próbáltam régebbi offline skypet is. Ilyet még nem láttam pedig találkoztam már pár géppel. Valamit a skype elcsesz a rendszerben. Úgy tudom, hogy vin 8.1 –ben va beépített skype, de már el sem merem indítani, nehogy századjára is fel kelljen rakni a wint. help….
2017. ápr. 16. 10:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Vissza küldtem ezt a tetves notebookot.Már a véfelárát is visszakaptam.
2017. máj. 8. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!