Lenovo M5400 laptop nem bootol semmilyen merevlemezt, tudnátok segíteni?
Az egész úgy kezdődött, hogy reggel bekapcsoltam a notit: feljött a Lenovo üzenet, aztán katt, újraindult, akkor már fekete képernyővel jelentkezett.
Vártam kicsit, aztán ezt kinyomtam. Azóta ha bekapcsolom, nincs többé Lenovo üzenet, háttérvilágítás van, de képernyő fekete marad; hallod a merevlemezt, hallod a ventit, a ledek világítanak.
Furcsaságként a BIOS-ba minden további nélkül be tudok lépni, de OP rendszert sehonnan se hajlandó bootolni.
Amit eddig csináltam:
- Totális áramtalanítás (akksi ki, power gomb lenyom, hagy 5 percre)
- Kivettem az SSD-t, tettem be helyette HDD-t, úgy se jó
- Kivettem minden merevlemezt, hogy dobjon hibát, úgy se jó (fehér villogó kurzor)
- Egyesével teszteltem a RAMokat és azok slotjait, semmi bajuk
- Próbáltam külső vinyóról bootolni, úgy se jó, nem hajlandó flashdrive-ról bootolni (fehér villogó kurzor)
- Próbáltam Windows és Linux rendszert is
Ötlet? =S Meg vagyok innen lőve.
Nah, a tapasztalatom azt mutatja, hogy semmilyen "külsős" storage-ot nem hajlandó megenni.
Sem HDD/SSD (merevlemez slot vagy HDD Caddy esetleg az optikai meghajtó helyén), sem USB Slot (bootolható pendrive). A különbség annyi, hogy ha minden storage eszközt eltávolítok, akkor kapok egy fekete promptot / -vel, ha valami van csatlakoztatva, akkor minden ugyanaz, kivéve, hogy nincs villogó / -m.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!