Canon XPS nyomtató-illesztőprogramot kell telepítenem?
Vettünk egy Canon PIXMA iP7250 nyomtatót, amihez feltelepítettem ezt az illesztőprogramot:
iP7200 sorozatú nyomtató-illesztőprogram, 1.01 verzió (Windows 10/10 x64/8.1/8.1 x64/8/8 x64/7/7 x64/Vista/Vista64/XP)
Van még egy ilyen is az oldalukon:
iP7200 sorozatú XPS nyomtató-illesztőprogram, 5.60a verzió (Windows)
Az utóbbit csak akkor kell feltelepíteni, ha XPS fájlt nyomtatok (eddig még soha se kellett)? Kép és PDF nyomtatás esetében nem kell telepíteni?
Itt nem arról van szó, hogy xps fájlt nyomtatsz, hanem fordítva. Virtuális nyomtató, aminek a kimenete xps fájl. Lényegében ugyanaz, mint ami a windows 7-ben alapértelmezetten megtalálható, illetve 10-ben már pdf nyomtató változatban.
Xps nyomtatóra a gyakorlatban soha nincs szükséged. Az xps formátumot sehol, senki nem használja, nem terjedt el. (Ezért is váltott a Microsoft is inkább pdf nyomtatóra, beletörődve a kudarba, és inkább az emberek igényeinek megfelelve.)
Kétszer mentettem XPS formátumba, weboldalt akartam azt hiszem, de egyszer se tudtam megnyitni utána. Így én se használtam.
Találtam oldalakat, amiknek a segítségével PDF-be tudom lementetni, ami nekem tökéletesen megfelel.
Köszönöm az infót, akkor feleslegesen nem telepítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!