6 ezer forintos kínai wireless egér vs 30 ezres gamer egér!?
Sok évig használtam egy wireless egeret, amivel annyi bajom volt, hogy a kattintó gomb beszakadt (~10 év után), ezért a kattintások idegesítően hangossá váltak, és nem volt túl minőségi az anyaghasználat sem (ujjlenyomat gyűjtő olcsó műanyag). Ehhez képest az új (nem olcsó) gamer egerem ugyanabból a papír vastagságú gagyi műanyagból készült, a kattintásai még hangosabbak, mint a szétgyilkolt egéré volt, a pontosságát egy porszem is megzavarja a tízezres egérpadon, míg a gagyi egér akármilyen karcos bútorlapon, vagy épp fotel karfáján képes volt halál pontos lenni nulla késéssel. A súlyt szokták még felhozni hátrányként...nos a gamer egér súlyok nélkül is nehezebb, mint a wireless volt.
Ezek alapján a gamer egér azért drága, mert van benne egy optikai szenzor, led világítás és plusz 10 gomb? Ennyi?
eleve ez a "gémer" fogalom olyan szinten van, mint a "kézműves" vagy "ősi recept alapján" vagy "e-szám mentes".
Ráírják, mert semmit nem jelentő hívószó, a paraszt meg megveszi.
Logitech g502-t vettem. Bíztam benne, hogy azért ergonomikusabb lesz, de hát mégse. Írhattam volna az 50 ezres árkategóriát is. Ott található ugyanez az egér vezeték nélküli változatban... Igazából ennél csak rosszabbakat találtam, de még így sem elég jó.
Érthetetlen az anyaghasználat... Komolyan miért nem lehet egy microsoft minőséget belőni egy ilyen tudású egérnél!? :/
Ez 20ezres kategória, nem 30, és vezeték nélküli sincs ebből, talán a g900 gondolsz de lényegtelen.
Legközelebb ne gamer kinézetűt vegyél, vehettél volna g403-at is, nem ennyire scifi alakú de cserébe normális. Úgyhogy részben a te hibád is, hogy bedőltél a szrnak, mert az 503 az szerintem is az.
Szenzorok pedig változóak, van ami jóra sikerül van ami kevésbé, a piacon lévő legjobb szenzor van az 502-ben is (pmw3366).
A G900-ra gondoltam, ami ránézésre ugyanazokat az anyagokat használja, mint a g502. Annyi a különbség hogy az vezeték nélküli, és másabb lett a design.
A tudásukkal nincs baj. Jó a szoftver, jó a szenzor, csak épp olyan érzésem van, mintha a kiváló hardvert kici ócó kínai köntösbe csomagolva építenék fel, hogy még olcsóbb legyen gyártani. Az anyagokon spórolnak.
Nem tudom a többi nagy márka egerei milyenek. Legközelebb élőben tapogatom meg, és választok az alapján.
Nekem is G502-em van, és simán tudom, használni, még üveglapon is, és nem vettem észre, hogy hangos lenne a kattintása. Legalábbis nem hangosabb mint bármelyik korábbi egeremé.
" Úgyhogy részben a te hibád is, hogy bedőltél a szrnak"
Wow, ez szimplán nem igaz, a G502 az egyik legjobb egér most a piacon.
Az egyetlen negatívum számomra, hogy az oldalsó gombokat néha véletlen megnyomom (legalábbis eleinte, már megszoktam a fogását), lehetne egy kicsit nagyobb az egér.
Engem nagyon zavart a formája eleinte. Nem volt egyszerű megszokni. Szerintem is útban van rajta néhány gomb, de amivel ma sem tudok megbékélni, azok a fő kattintó gombok. Nagyon vékony, gagyi műanyagból vannak + Én kapásból levágnék az elejéből vagy 2 centit, és tennék bele egy jó nagy ívet, hogy ne legyen nyújtva egyik ujj sem.
A mikrokapcsolók hangja pont olyan mint a G25 váltófüleinek kattanása, csak itt még hangosabb, mert közvetlenül azt nyomogatod. Tudom... gamer, ezért hangos, és ezért 0 az ergonómiája, mert a gamer cuccok hangosak, és kényelmetlenek, nehogy véletlenül alkalmasak legyenek bármi másra játékon kívül :p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!