Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség a a Linux Mint...

Gergovics kérdése:

Mi a különbség a a Linux Mint és az Ubuntu között?

Figyelt kérdés
Főleg játékra és internetezésre szeretném használni a Linuxot, de nem tudom melyik legyen. Melyiket ajánljátok?

2017. febr. 16. 15:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

A Mint felhsználói felülete kicsit jobban hasonlít a Windows-éra.

Itt egy kis összehasonlítás:

[link]

Játék alatt mit értesz? Mert ott lehetnek problémák.

2017. febr. 16. 16:08
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

A cinnamon a különbség, és egyiket sem ajánlom. egyik kutya, másik eb.

Játékra meg ab ovo nem ajánlott linuxot használni, kivéve, ha beéred kevés játékkal és sok szopással.

2017. febr. 16. 16:14
 3/13 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló: Játék alatt a TF2, CS:GO-t értem. (Ha erre gondoltál.)

2. Válaszoló: Nem értelek. Azt mondod, hogy Linux-al nem lehet játszani? (Vagy ha igen, akkor csak szopással?)

2017. febr. 16. 16:19
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
A játékok legnagyobb részét Windows-ra írják, Linux alatt hivatalosan nem futnak. Lehet próbálkozni a Wine nevű emulátorral, de ez nem minden esetben hoz megfelelő eredményt.
2017. febr. 16. 16:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, hogy válaszoltál! :)
2017. febr. 16. 16:27
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező. A Ubuntu alapvetően a Unity felülettel jön, ami nem mindenkinek tetszik (pl nekem sem), míg Linux Mint több különböző felülettel is elérhető (ha akarod, az Ubuntu is, de az macerásabb). Pl. a KDE az eléggé hasonlít a Windowsra.

Az, hogy nem lehet játszani Linuxon hülyeség. Hogy a csak windowsra írt játékokkal lehetnek problémák, az igaz, mert a Wine ugyan sok játékot képes futtatni, de nem mindet és nem mindig zökkenőmentesen.

Viszont az általad említett TF2 és CS:GO mindkettő elérhető Steam-en keresztül Linuxra is, tehát nem probléma a futtatásuk.

Személy szerint egy Linux Mint KDE-t ajánlanék. Próbáld ki, ismerkedj vele. Ha nem várod el, hogy minden ugyanúgy működjön, mint Windows alatt, akkor kellemes társ lesz. Ingyen, vírusok nélkül, normális frissítési rendszerrel, hülyeségek nélkül.

2017. febr. 16. 16:42
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

#6.Ubuntu-ból is van több felületű,például a Xubuntu és lényegében a mint is Ubuntu.

Kérdező:

A 2 szinte ugyan az,a Mint lényegében egy javított Ubuntu akar lenni,de mondjuk nálam nem volt jó egyik sem.

2017. febr. 16. 17:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Az Ubuntu egy olyan Debian alapú disztró, amit eleve egy közkedvelt, Windows-ról átnyergelt embereknek való rendszernek szántak. A célja az, hogy a Linux világhoz nem annyira értők is használni merjék a Linux rendszereket, otthoni desktop op.rendszerként.

A Linux Mint egy önálló disztró, aminek két fő ága van. Az egyik az LMDE, ami tisztán Debian-ra épül, Debian tárolókat használ (nem Ubuntut), és úgy általában nincs sok köze az Ubuntuhoz. Ehhez jóval kisebb közösség társul, kicsit ezermestereknek való, de kisebb és stabilabb, mint az Ubuntu alapú verzió. (Az eredetileg az Ubuntu alapú ághoz fejlesztett desktop-okat faragták hozzá a Debianhoz, az Ubi réteg kihagyásával. Nekem spec. tetszik az elgondolás.)

A másik Mint ág az Ubuntura épül és az Ubuntu tárolóit használja. Saját desktop felületet faragtak hozzá, nem is egyet, amiket a Minthez optimalizáltak (van amit jobban, van amit kevésbé). Pl. az egyik az Ubuntu által elhagyott Gnome2-re épülő fork, Mate néven, másik a Unity (vagy a Gnome3) vetélytársának szánt Cinnamon.

2017. febr. 17. 02:00
 9/13 anonim ***** válasza:

Igazából mindegy, melyiket használod.

Ha windowsról tész át, akkor talán a Linux mint-et érdemes kipróbálni.

Kérdés, hogy milyen erős a géped. Mondjuk, ha játszani kaarsz, akkor valószínű nincsen probléma a vassal, igazából akármelyik asztali környezetet felteheted.

Ubuntu-ban az alap a Unity, ezt feljesztik a legjobban, de sokaknak nem jön be.

nekem tetszett, de egy jó proci és 4GB memória alatt ne próbálkozz vele. A Unity nem egy nagyon rugalmas asztali környezet, nem lehet sokmindent berhelni benne.

Ha sokfajta beállítási lehetőségre vágysz, akkor próbálkozza Kubuntuval (KDE) vagy Xubuntu-val (Xfce asztali környezet, nekem ez a személyes kedvenc.)

A linux mint-ben a Cinnamon és a MATE az alap asztali környezet, mind a kettő kezelése hasonlít a Windowshoz.

A Cinnamon erőforrásigényesebb, de nagyon sok lehetőség van benne, a MATE inkább régebbi gépekre való.

Olvass utána egy kicsit, vannak magyar és angol nyelvű forrásk a neten mindenfelé.

2017. febr. 17. 16:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Én javaslom,hogy próbáld ki a Valve saját oprendszerét,a SteamOSt.

Nálam nagyon szépen működött,és kimondottan ki van hegyezve játékra.

Viszont én olyan dolgokra is használom,amire a SteamOS nem alkalmas,pl videó felvétel-szerkesztés.

2017. febr. 18. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!