Linux, ubuntu, unix stb. Mi a különbség köztük?
hol találhatnék valami emészthető leirást amiben szépen le van irva, hogy hogy tudom telepiteni, használni normálisan az op.rendszert?
mint mondtam win7-em van, és szeretnék is egyből egy win7 skint feltenni, hogy ne vegyek észre nagy változást, elég ha a háttérben futó dolgok változnak és gyorsul a rendszer
Egyébként mennyi sebességnövekedést várhatok ha egy kis gyenge netbookon win helyet linuxot futtatok?
"Unix az szerverekre van az hálózati op rendszer... "
Ez így nem igaz.
Nem minden Unix Linux, de minden Linux Unix :). Bár ez sem precíz, de legalább jól hangzik.
A kérdésre válaszolva: egy konfigot tudsz mondani? Illetve az is segít, hogy mire szeretnéd használni. Bár, ha netbook, akkor nagyjából belőhető. Én amúgy Linux Mintet vagy Ubuntut ajánlok első körben, mivel Netbook XFACE, vagy LXDE grafikus felülettel. Nem tudom, van-e hozzájuk vindóz skin, de ezeknek egész kicsi a gépigénye.
Guglizz rá ezekre, úgy jobban fogod érteni, de dióhéjban: meglehetősen nagyszámú GUI létezik a különböző Linux disztrókhoz, azaz különböző grafikus, "klikkolgatós" felületek léteznek, nem úgy, mint vindóznál, hogy úgy néz ki, és pont :).
Ezeknek a disztribúcióknak az oldalán van telepítési útmutató, de egyébként pofonegyszerű, intuitív.
"szeretnék is egyből egy win7 skint feltenni, hogy ne vegyek észre nagy változást, elég ha a háttérben futó dolgok változnak és gyorsul a rendszer"
Ne haragudj, de ez egy nagyon rossz hozzáállás. Ha Linuxot akarsz használni, akkor kénytelen vagy tudomásul venni, hogy egy más rendszert használsz és elkerülhetetlen hogy legalább apróságokat megtanulj vele kapcsolatban. Persze ez attól is függ, hogy mire akarod használni a gépet. Ha neked semmi nem kell csak egy böngésző, hogy azon menjen a facebook meg az email, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy mi van a motorháztető alatt.
Szóval fontos kérdés, hogy mire akarod használni a gépet.
Ha a sebesség a fontos és csak internetezésre kell, akkor merem ajánlani a Joli OS-t vagy a Peppermintet.
Ha az a fontos, hogy úgy nézzen ki mint a Windows, akkor Zorin OS.
Ha az a fontos, hogy gyors is legyen, de azért legyen rajta normális szövegszerkesztő a google-drive-on kívül is, akkor Xubuntu vagy Lubuntu
Szia a linux mint egészen jól kezelhető,és elöttem már be linkelte a kézi könyvét,de ha a mint is lassú lenne akkor probáld meg lubuntuval.
És ez fontos mindig lts verziót használ 5 évig kapnak frissitést.
Meg nem akkarok vitatkozni,de zorin os~t nem ajánlok probáltam,de nálam bugos volt és lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!