Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség egy LCD és egy...

Mi a különbség egy LCD és egy LED tévé között?

Figyelt kérdés

2013. jún. 23. 09:26
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Tudtommal az LCD=Liquid Crystal Display ez valamiféle kristályos kijelzővel jelentkezik sokkal szebb mint a LED.

A LED : Liquid Electric Display ez háttérvilágítással működik nagyobb áram felvétel.

De ezek nem pontos adatok ne erre építsd a véleményed.

2013. jún. 23. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
A LED tv is LCD tv. A LED tv kifejezés arra utal, hogy LCD panel háttérvilágítását ledek végzik, ami sokkal energiatakarékosabb, mint a korábban alkalmazott fénycsöves megoldás.
2013. jún. 23. 09:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz, hogy a modern lapostv-k kijelzőjén bármit is láss, szükség van háttérvilágításra. A sima LCD háttérvilágítása fénycsövekből áll, amik folyamatosan világítanak miközben megy a monitor, ez azért rossz, mert nem igazán tudsz rendes feketét megjeleníteni, illetve, ahogy öregszik a fénycső úgy lesz egyre foltosabb a kép a változó megvilágítás miatt. LED-nél a háttérvilágítás LED-ekből áll, így csak ott van háttérvilágítás ahol kell, a fényerő egyenletes, van rendes fekete, és mivel csak ott van világítás ahol kell valamivel visszafogottabb a fogyasztás. Még egy ok a LED mellet, hogy nincs szükség inverterre, ami a LCD monitoroknál elég nagy hiba forrás volt.
2013. jún. 23. 09:36
 4/7 Osynho ***** válasza:
Azzal azért vitatkoznék, hogy van rendes fekete, illetve, hogy az a háttérvilágítás miatt lenne jobb egy ledes lcd esetében. Tedd a hasonló árú ledes tv-t egy plazma mellé és nézd meg a feketéket. :)
2013. jún. 23. 10:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Na meg azt is nézd meg, ha a plazma képernyőn fut gyorsan végig a szemed, akkor eltorzul arra a villanásnyi pillanatra a kép. Elhúzódik féloldalra. Pontosan meg sem lehet mondani olyankor mi történt, de zavaró. Erre szokták mondani, hogy a "plazma villog".

Van aki az aktív 3D LCD megjelenítésre ezt mondja, hogy villogna, de azt eddig még sohasem láttam villogni, akárhogy nézem.

A passzív 3D viszont csak fele értékű képet mutat. Távolabbról azt is lehet nézni, de zavaróak a fekete csíkok, ugyanis minden második sor azonnal kimarad az egyik szem számára, ha felveszed a passzív szemüveget. A párját meg a másik szemmel nem látod. Annak ez a fizikája. Ez nem hiba, nem lehet reklamálni. Ezt ilyen hiányos felbontásúra készítették. Ezt a lehetőséget adta a fizika azon verziója amit ők választottak.

A PLAZMA már az első percekben is elég zavaróan helyezgeti a képet néhány pixelnyit balra, jobbra és fel le. Nem tudod, hogy mitől rezdült, csak egy picit ugrik mindig ilyenkor a kép. Erre is mondják, hogy vibrál a képe.

Egyébként a feketéje tényleg jó, de a rezgése nagyon zavaró volt számomra ahol néztem kicsit hosszabb ideig.

Mindig kizökkentett abból, hogy bármibe bele mélyedjek, mert mindig feltűnik, hogy rezdül és valamerre helyezgeti a képet. Olyan enyhe "földrengés" érzésem támad tőle ilyenkor. Nemrég éltem át ilyent, azért tudom kicsit hozzá hasonlítani.

Az LCD + FÉNYCSŐ átvilágítású képernyős tv

és

az LCD + LED Átvilágítású képernyő tv a

háttér megvilágításában különbözik.

2013. jún. 24. 15:37
 6/7 Osynho ***** válasza:
Nem tudom te milyen plazmát néztél. :D Öcsémnek van egy 127-es LG-je, de ilyet nem tapasztaltam nála, és ő sem az elmúlt években. :D
2013. jún. 25. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:

most direkt rá kerestem a plazma pixel eltolásra.

A következő fórumban írnak róla:

[link]

vagy még egyszerűbb, ez közvetlen oda visz: [link]

Ezt a szöveget kell megkeresni a lapon a keresővel:

"egy két pixelnyit elmozdul a kép" és láthatod amiről beszélek.

Persze, ha olyan távolságból nézed, ahonnan már a FULL HD felbontás nem érvényesülhet, onnan már a pixelnyi mozgás sem lesz feltűnő, talán látható sem, de a HD tartalom sem érvényesül. Viszont korszerű tv-n már jó lenne rezzenéstelenül látni a teljes felbontást, az összes meglévő részletet közelről.

Azt, hogy a FULL HD anyagot mekkora képernyőn minimum mekkora távolságból érdemes nézni, arról itt lehet infót találni: [link]

Egyébként nagyon egyszerű.

Ahonnan már nem látjuk elkülönülni az elemi képernyő pontokat, onnan nézve lehet kihasználni a rendelkezésre álló legnagyobb felbontást. Akkor nem vész el információ, viszont a megjelenyítési hibák jobban látszanak, mint a passzív 3D esetében is és a plazmának a rezdülései is nagyon zavaróak lesznek, viszont a FULL HD kép tartalom látszik. ..,már amelyiknél.

Tehát az a jó tv, amin optimális távolságnál nem messzebbről nézve is tudjuk élvezni a rezzenéstelenül stabil és részletes képet és még a csatorna logó sem ég be egy idő után.

2013. jún. 25. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!