Tudtommal az LCD=Liquid Crystal Display ez valamiféle kristályos kijelzővel jelentkezik sokkal szebb mint a LED.
A LED : Liquid Electric Display ez háttérvilágítással működik nagyobb áram felvétel.
De ezek nem pontos adatok ne erre építsd a véleményed.
Na meg azt is nézd meg, ha a plazma képernyőn fut gyorsan végig a szemed, akkor eltorzul arra a villanásnyi pillanatra a kép. Elhúzódik féloldalra. Pontosan meg sem lehet mondani olyankor mi történt, de zavaró. Erre szokták mondani, hogy a "plazma villog".
Van aki az aktív 3D LCD megjelenítésre ezt mondja, hogy villogna, de azt eddig még sohasem láttam villogni, akárhogy nézem.
A passzív 3D viszont csak fele értékű képet mutat. Távolabbról azt is lehet nézni, de zavaróak a fekete csíkok, ugyanis minden második sor azonnal kimarad az egyik szem számára, ha felveszed a passzív szemüveget. A párját meg a másik szemmel nem látod. Annak ez a fizikája. Ez nem hiba, nem lehet reklamálni. Ezt ilyen hiányos felbontásúra készítették. Ezt a lehetőséget adta a fizika azon verziója amit ők választottak.
A PLAZMA már az első percekben is elég zavaróan helyezgeti a képet néhány pixelnyit balra, jobbra és fel le. Nem tudod, hogy mitől rezdült, csak egy picit ugrik mindig ilyenkor a kép. Erre is mondják, hogy vibrál a képe.
Egyébként a feketéje tényleg jó, de a rezgése nagyon zavaró volt számomra ahol néztem kicsit hosszabb ideig.
Mindig kizökkentett abból, hogy bármibe bele mélyedjek, mert mindig feltűnik, hogy rezdül és valamerre helyezgeti a képet. Olyan enyhe "földrengés" érzésem támad tőle ilyenkor. Nemrég éltem át ilyent, azért tudom kicsit hozzá hasonlítani.
Az LCD + FÉNYCSŐ átvilágítású képernyős tv
és
az LCD + LED Átvilágítású képernyő tv a
háttér megvilágításában különbözik.
most direkt rá kerestem a plazma pixel eltolásra.
A következő fórumban írnak róla:
vagy még egyszerűbb, ez közvetlen oda visz: [link]
Ezt a szöveget kell megkeresni a lapon a keresővel:
"egy két pixelnyit elmozdul a kép" és láthatod amiről beszélek.
Persze, ha olyan távolságból nézed, ahonnan már a FULL HD felbontás nem érvényesülhet, onnan már a pixelnyi mozgás sem lesz feltűnő, talán látható sem, de a HD tartalom sem érvényesül. Viszont korszerű tv-n már jó lenne rezzenéstelenül látni a teljes felbontást, az összes meglévő részletet közelről.
Azt, hogy a FULL HD anyagot mekkora képernyőn minimum mekkora távolságból érdemes nézni, arról itt lehet infót találni: [link]
Egyébként nagyon egyszerű.
Ahonnan már nem látjuk elkülönülni az elemi képernyő pontokat, onnan nézve lehet kihasználni a rendelkezésre álló legnagyobb felbontást. Akkor nem vész el információ, viszont a megjelenyítési hibák jobban látszanak, mint a passzív 3D esetében is és a plazmának a rezdülései is nagyon zavaróak lesznek, viszont a FULL HD kép tartalom látszik. ..,már amelyiknél.
Tehát az a jó tv, amin optimális távolságnál nem messzebbről nézve is tudjuk élvezni a rezzenéstelenül stabil és részletes képet és még a csatorna logó sem ég be egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!