Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 virtuális merevleme...

Windows 10 virtuális merevlemez mire jó?

Figyelt kérdés

A gépemben egy 250Gb-os merevlemez van, ez van ketté particionálva. Sokszor megtelik pl a sok film miatt.

Most láttam, hogy a windowsban van virtuális merevlemez, létre is hoztam egy 2 Tb-osat, amire rámásoltam egy filmet.

Pontosan ez a virtuális merevlemez mire is jó? Adat tárolásra vagy mire? Arra megfelel, hogy fájlokat rárakjak, hogy a rendes winyón legyen helyem?

2017. febr. 14. 14:14
 1/2 anonim ***** válasza:
A virtuális lemez eredetileg a Microsoft Hyper-V virtuális gépeihez volt használatos, csak aztán lehetővé tették Microsofték, hogy a Windowsban is fel tudd csatolni, mint külön meghajtó. Pl. arra is lehet használni, hogy bebootolj a virtuális lemezről a fizikai gépeddel ...vagy pl. egyedi Windows telepítő készítéséhez is ez a technológia használatos már (pl. ha akarsz egy olyan Windows telepítőt, amiben benne vannak a legújabb Windows frissítések, plusz mondjuk az Office is elő van telepítve).
2017. febr. 14. 14:34
 2/2 anonim ***** válasza:
...ja természetesen nem tudsz vele helyet spórolni, hiszen a fizikai lemezből veszed el a virtuális lemez méretét. Max. annyit tudsz spórolni, hogy tömörítést állítasz be rá (de ugye a fizikai partíción vagy egy adott könyvtáron is be tudsz állítani tömörítést)
2017. febr. 14. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!