Olympus xD 1 GB kártyaolvasót hol tudnék venni?
Van egy kis Olympus u700 all weather 7.1 megapixeles fényképezőm és abban van ez a kártya. A képeket fel szeretném rakni a gépemre, de nincsen kártyaolvasóm (vagy mi az). Szeretnék egyet vásárolni, de nem tudom hol, mert jártunk sok helyen, de ott nem volt. Hol tudnék szerezni?
Köszönöm az értelmes válaszokat!
neked egy kártyaolvasóra van szükséged, ami képes XD kártyát kezelni. nem kell, hogy Olympus legyen és nem számít a GB sem. bármilyen gyártó univerzális, vagy akármilyen kártyaolvasója jó, ami kompatibilis az XD kártyával.
egy csomó gyártó (köztük sok ismeretlen nevű is) készít 28-46 féle kártyatípust kezelő kártyaolvasót, egy ilyennel jársz legjobban, mert ezek általában mindenféle kártyatípussal boldogulnak, így másik géppel is tudod majd használni, meg melléfogni is nehezebb, hogy pont a tiéddel nem működik mégsem.
valószínűleg létezik olyan kártyaolvasó is, ami csak XD kártyát olvas, vagy XD-t és még egy vagy két másikat, de az összes többit nem. szerintem ilyet kevésbé éri meg venned, mert kevésbé kompatibilis sok mindennel, általában ezek drágábbak is, meg szerintem a boltok is kevésbé tartják, mert nem annyira eladható.
a boltban csak annyit mondj, hogy XD kártyához keresel kártyaolvasót. esetleg azt tedd hozzá, hogy egy Olympus géped van, de ez nem sokat számít (más nem nagyon használja ezt a kártyafajtát). ha boltban nincs a környékeden, akkor rendeld meg online boltból. ennek meg van az az előnye is, hogy netes rendelésnél, ha mégsem felel meg a termék, nem működik a kártyáddal, vagy bármi más gond van, akkor 15 napon belül visszakérheted a pénzed.
valószínűleg a legtöbb helyen ezt a fajtát fogod megtalálni. ez az egyik legolcsóbb és legelterjedtebb multi kártyaolvasó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!